Підтвердження від іноземних гостей щодо участі у одному з найбільш масштабних свят міста, – відзначенні Дня Європи, – сьогодні вже надали півтора десятки делегацій з більш як десятка країн. Найбільше гостей приїде з Польщі, з якою Вінниця підтримує давні побратимські відносини, окрім того будуть делегації з Грузії, Молдови, Туреччини, Нідерландів, Румунії, Естонії та інших держав.

Відзначення Дня Європи у Вінниці вже давно стало для городян одним із найочікуваніших загальноміських свят. Багато культурних, мистецьких та інтерактивних заходів збирає у центральній частині міста десятки тисяч містян та туристів, які приїжджають до Вінниці, щоб перейнятись атмосферою свята. Цього року буде відбудеться ювілейне відзначення Дня Європи у Вінниці – десята річниця. І з цієї нагоди підготовлено дуже багато заходів.

Також цього дня Вінниця традиційно приймає багато офіційних гостей з інших міст та країн. Цього року очікується, що до Дня Європи Вінницю відвідають багато іноземних делегацій. Наразі підтвердження про участь у вінницькому святі вже надали делегації з польських міст Кельце і Тарнова, литовського Паневежиса, грузинського Руставі. Мер Тарнова Роман Чепела у Вінницю приїде уперше. Також свято відвідає керівник Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.

Відзначити День Європи разом із вінничанами планує Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, також прибудуть Посол Молдови в Україні Руслан Болбочан, Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, Посол Македонії Столе Змейкоскі, Посол Хорватії Томіслав Відошевіч. Будуть на святкуванні Дня Європи у Вінниці і представники Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Посольства Естонії в Україні та Посольства Румунії в Україні.



Переглядів: 4816
Поширень: 0