18 травня у Вінниці відбувся круглий стіл, під час якого розповіли про початок роботи першого онлайн-радіо вінницької громади - NGO Internet Radio, яке стартувало на початку квітня.

Про принципи діяльності NGORadio, теми для обговорення, можливих спікерів та інші питання говорили представники громадських організацій.

Про ідею створення NGORadio розповів волонтер Корпусу Миру Ерік Браунстін, адже саме завдяки йому це радіо було створене.

«У мене разом з представниками Подільської агенції регіонального розвитку виникла ідея створення NGORadio. Ми написали грант на Корпус Миру. І от тепер у нас є таке радіо», - розповів Ерік.

У Вінниці презентували перше онлайн-радіо вінницької громади NGO Internet Radio

Ведучі NGORadio Зорина Гаджук та Михайло Капустян розповіли про те, як потрапили на радіо.

«На NGORadio я потрапила випадково, але щаслива, що так сталося. Сподіваюся, що ми будемо розвиватися саме як платформа для громадських організацій», - сказала Зорина.

Михайло Капустян розповів, що він є студентом Донецького національнго університету імені Василя Стуса, приїхав до Вінниці у 2015 році, а народився та жив у Маріуполі.

«Цілі у нас дуже амбітні. Сподіваюся, що з плином часу ми зробимо якісний продукт», - зазначив Михайло.

У Вінниці презентували перше онлайн-радіо вінницької громади NGO Internet Radio

За словами керівника проекту Антона Булгакова така ідея виникла насамперед тому, що немає у Вінниці такого майданчика, де б громадські організації могли повідомляти про свою діяльність. Це своєрідний доступ і до широкої, і до цільової аудиторії.

Цінні рекомендації щодо роботи NGORadio давали представники громадських організацій.

Так, зокрема, голова ГО «ВІСЬ» Світлана Дубина зауважила, що це досить корисний та цікавий ресурс, де громадські організації зможуть давати інформацію про свою діяльність.

«Для мене важливо, щоб були актуальні новини. Також дуже важливо – експертні речі. Потрібно говорити про них, якими б «болючими» темами вони не були. Це можливість для громадських організацій інформувати про себе», - зазначила пані Світлана.

За словами директорки КП «Інститут розвитку міст» Аліни Дяченко потрібно підбирати цікаві та актуальні теми.

«Через ваш ефір можна також збирати думки про ту чи іншу проблему у місті і вирішувати її. Адже цікаво знати не лише думку експертів, а й пересічних мешканців», - сказала Аліна Дяченко.

Представниця ГО «Джерело надії» Тетяна Комарницька запропонувала якомога більше популяризувати громадські організації, аби вінничани мали явлення, чим займаються громадські організації та куди можна звертатися у випадку потреби.

Ярослав Геращенко, представник громадської організації «Панагея Ультіма», зауважив, що NGORadio має повідомляти ще й про те, що таке громадські організації взагалі і чим вони займаються.

«Потрібно підвищувати культуру розуміння, що громадські організації можуть дати для суспільства. Потрібно інформувати населення якомога ширше. Адже ми, ті, хто працює в цій сфері, знаємо про що йдеться, а пересічний громадянин не завжди знає і розуміє», - сказав Ярослав Геращенко

Голова ГО «Суспільна служба України» Анна Чайковська зазначила, що NGORadio дуже корисний ресурс та велика можливість розповісти про діяльність своєї організації загалом.

Учасники круглого столу погодилися, що NGORadio має стати платформою інформування саме для громадських організацій, не втратити своєї позиції та не загубитися серед інших радіохвиль.

 Ознайомитися з роботою NGORadio та слухати можна за посиланням http://www.ngoradio.org/ та у соціальній мережі https://www.facebook.com/ngoradio/ 

NGO-радіо це проект, що має на меті залучити якомога ширше коло громадських організацій щодо своєї активності вирішення соціально важливих проблем і можливість створення якісного контенту, який би конкурував з муніципальними виданнями та виданнями, які сьогодні є на медіа-ринку Вінниці та Вінницької області. 



Переглядів: 2745
Поширень: 0