На черговій сесії міської ради 26 травня депутати схвалили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність 45 учасникам антитерористичної операції, які мешкають у Вінниці. Ще 31 ділянка виділена АТОвцям за поданнями сільських рад. Ще двом військовим, які захищали Україну на Донбасі, надали дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, чим дали старт процесу оформлення документів.

Земельні наділи в порядку черговості отримують учасники АТО, які включені до Єдиного реєстру на отримання земельних ділянок. Здебільшого це території, які після розширення меж міста увійшли до складу Вінниці. Місце розташування ділянок обиралось шляхом жеребкування минулого року. Тепер триває розробка та затвердження землевпорядної документації.

На сьогоднішній сесії міської ради процедура оформлення документів закінчилась для 76 сімей АТОвців – депутати міської ради затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передали їх у власність (20-те питання порядку денного). 45 із них – це мешканці Вінниці, решта – військові, які проживають в сусідніх громадах. Наділи, які передані у власність, знаходяться на вулицях Захисників, Хоробрих, Олександра Удовиченка, Ігоря Присяжнюка та В’ячеслава Бронського, на територіях, які раніше належали Лука-Мелешківській сільській раді.

Також на сесії депутати схвалили рішення, яким надають право учасникам бойових дій розпочати процедуру оформлення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку. Дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок отримало 5 військовослужбовців.

На минулій сесії було передано у власність 27 земельних ділянок, які отримали вінничани-учасники АТО та члени сімей загиблих бійців.

Додатково

У 2016 році учасникам АТО, сім'ям загиблих та пільговим категоріям громадян було виділено 257 земельних ділянок (в т. ч. мешканцям м. Вінниці – 129 наділів, решта – за поданнями сільських рад).
Місце знаходження ділянок визначається під час жеребкування. Таким чином унеможливлюється корупційний ризик, оскільки всі знаходяться в однакових умовах і розмір та місце розташування наділу визначається відкрито і прозоро. Це питання врегульовано спеціальним Положенням.

Після жеребкування учасники АТО або члени загиблих військових починають оформляти ділянки, відповідно до встановленої законодавством процедури. У Вінниці військові, які отримують наділи, сплачують лише за землевпорядну документацію, яку виготовляє проектна організація. Матеріали, які виготовляють в департаменті земельних ресурсів міської ради, для АТОвців безкоштовні. Для сімей загиблих учасників АТО все оформлення документів здійснюється на безоплатній основі, усі витрати бере на себе міський бюджет.



Переглядів: 2735
Поширень: 0