1 червня у Вінниці відбувся воркшоп «Стимулювання розвитку економіки та залучення інвестицій у м. Вінниця». Співробітників міської ради та представників громади консультував німецький експерт екс-віце-мер м. Трір Норберт Нойхаус. Йшлось про те, як має працювати індустріальний парк, як привабити інвестора, успішні приклади проведення реформ у м. Трір тощо. Захід відбувся у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

У квітні минулого року стартував проект «Інтегрований розвиток міст в Україні». Він реалізується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Вінниця стала однією з чотирьох міст, що беруть участь в цьому проекті, кінцевим результатом якого має стати створення Концепції інтегрованого розвитку міста. До розробки цього документу залучається широке коло людей та проводиться чимало заходів, серед них і воркшоп, що відбувся сьогодні.

1 червня у міській раді відбулася зустріч, на якій обговорювали питання розвитку економіки, за участю німецького експерта екс-віце-мера м. Трір Норберта Нойхауса. На заході були представники Вінницької міської ради, вищих навчальних закладів, заклади професійно-технічної освіти тощо.

Німецький експерт Норберт Нойхаус ділився досвідом з вінничанами як стимулювати розвиток економіки

«У Вінниці вже є певні напрацювання у сфері економіки. Я відвідав два підприємства і був позитивно вражений тим, як вони розвиваються. Це підприємство «Берлінек», яке займається виробництвом покриттям для підлоги та будівництво підприємства з виготовлення холодильного обладнання в Індустріальному парку, – каже Норберт Нойхаус. – Взагалі, головна мета сьогоднішнього воркшопу – показати його учасникам, як відбувається стимулювання економіки в Німеччині. Звичайно, Вінниця знайде власний шлях розвитку, але ми хочемо показати наш досвід, і головне, які ми зробили помилки в свій час, щоб ви їх не повторювали. Саме головне для українського населення – змінити мислення, зрозуміти, що не прийде хтось і не зробить все за вас, чи то уряд, чи то хтось з-за кордону. Потрібно самим активізувати свої зусилля і почати працювати та підтримувати економіку власної держави».

Норберт Нойхаус

Під час воркшопу піднімали ряд питань, серед них – успішні приклади проведення реформ в місті Трір, що в Німеччині, які стратегії та передумови повинна мати конкурентоспроможна територія тощо.



Переглядів: 2696
Поширень: 0