Захід відбувся в рамках всеукраїнської акції День дій, що є частиною міжнародної кампанії Міста для життя.

Кампанія покликана привернути увагу до проблеми глобальної зміни клімату та допомогти містам застосовувати практичні рішення з адаптації. Мета акції – показати на практиці, що таке зелені та сталі рішення, їх вплив на добробут та безпеку життя в рідному місті.

Еко-пікнік пройшов у форматі сусідського свята з іграми та майстер-класами для всієї родини, благодійним розпродажем екологічних листівок з вторинного паперу, кавою, звареною на сонячному концентраторі.

У Вінниці провели еко-пікнік на березі річки Вінничка

Організатор – ініціативна група GreenVin, партнери – Благодійний фонд «Подільська громада», Вінницький ПЛАСТ, студентська організація ENACTUS.

У Вінниці провели еко-пікнік на березі річки Вінничка

Ми показали приклад, як можна об’єднати сусідів навколо впорядкування громадського зеленого простору. Зазвичай такі місця занедбані, але мають великий рекреаційний та екологічний потенціал.

853

Довідка

В червні День Дій об’єднав 11 міст України, щоб донести до місцевих жителів необхідність
взаємодіяти з владою стосовно проблем змін клімату, а також показати, що громадськість має
вплив, від слів до дій!

«Міста для життя» - міжнародна кампанія від 350.org , мета якої - об'єднання кліматичних активістів і ініціатив, сприяння прийняттю та реалізації довгострокових кліматичних стратегій в містах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії. На сьогоднішній день кампанія реалізовується в таких містах, як Могильов (Білорусь), Санкт-Петербург (Росія) і Київ (Україна). В рамках днів дій до кампанії приєднаються також Бішкек (Киргизстан) і Кутаїсі (Грузія).

Більше інформації тут:

http://cityforlife.org

http://350.org



Переглядів: 2944
Поширень: 0