6 червня 2017 року на базі перинатального центру Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова Фонд Віктора Пінчука відкрив 33-й Центр допомоги новонародженим «Колиски надії».

Вінницький перинатальний центр приймає на себе основне навантаження з розродження жінок високої групи ризику та передчасних пологів. У середньому загальна кількість пологів становить 1500 на рік. Кількість передчасних пологів постійно зростає, відповідно збільшується кількість недоношених дітей з екстремально низькою масою тіла (500г–999г). Допомога найважчим малюкам надається у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, де в середньому щорічно лікують 350-400 дітей, й питання нестачі медичного обладнання для виходжування таких малюків до сьогодні стояло досить гостро.

На базі вінницької "Пироговки" відкрили сучасний Центр допомоги новонародженим

На базі вінницької "Пироговки" відкрили сучасний Центр допомоги новонародженим

На базі вінницької "Пироговки" відкрили сучасний Центр допомоги новонародженим

Завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Тетяна Наліжита зазначила: «Завдячуючи апаратурі, наданій Фондом Віктора Пінчука, ми зможемо збільшити кількість реанімаційних місць у відділенні, покращити умови виходжування новонароджених, впровадити нові технології лікування, розширити наші професійні можливості, наблизитись до європейських стандартів лікування та зберегти життя ще більшій кількості малюків».

На базі вінницької "Пироговки" відкрили сучасний Центр допомоги новонародженим

Віктор Пінчук, філантроп та бізнесмен: «У всьому світі відомо, що жодна держава не може самостійно впоратися з вирішенням соціальних проблем в освіті, охороні здоров'я та інших областях, тому відповідальність лежить, в тому числі, і на українському бізнесі. Сьогодні ми відкриваємо 33-й центр «Колиски надії» та, я сподіваюся, що вінничани відчують себе ще на декілька кроків ближче до Європи. Тому що це кращі світові стандарти і краща якість життя для маленьких українців. Ми інвестуємо в майбутнє країни».

На базі вінницької "Пироговки" відкрили сучасний Центр допомоги новонародженим

Для довідки:

Відкриття центру «Колиски надії» у Вінниці – черговий крок Фонду в реалізації однойменного благодійного проекту зі створення загальнонаціональної мережі центрів надання допомоги новонародженим, метою якого є скорочення рівня малюкової смертності в Україні. За понад 10 років роботи проекту було інвестовано 93 016 893 грн. (13 млн. доларів США), сучасним медичним обладнанням оснащено 32 центри «Колиски надії» майже в усіх регіонах України.

Загальна вартість медичного та комп’ютерного обладнання, переданого Фондом до відділення інтенсивної терапії новонароджених Вінницької обласної клінічної лікарні становить 4,8 млн. гривень. Медичне устаткування включає 2 апарати штучної вентиляції легенів з можливістю проведення неінвазивної вентиляції, монітор церебральний амплітудно-інтегрованої енцефалографії, 3 відкриті реанімаційні системи, 2 монітори життєво важливих функцій пацієнтів, 3 пульсоксиметри, 6 інфузійних насосів, 1 аналізатор гіпербілірубінемії фотометричний, лампу фототерапії та інше допоміжне обладнання.



Переглядів: 5933
Поширень: 0