Щоб забезпечити якісне надання послуг та мати фінансову стабільність комунальні підприємства Вінниці активно впроваджують надання додаткових платних послуг. Окрім того, щоб економити на енергоресурсах – впроваджують заходи з енергоефективності. Так, КП «Вінницяміськтеплоенерго» минулого року продовжувало реконструкцію теплових мереж. КП «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» замінили 284 одиниць лампових модулів світлофорних об’єктів на світлодіодні, що дало змогу зменшити витрати на електроенергію. Рішення щодо ходу виконання Програми підвищення ефективності роботи комунальних підприємств розглядалося сьогодні під час чергового засідання виконкому.

Минулого року мешканцям міста послуги в сфері транспортного забезпечення, житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони здоров’я, культури, спорту, туризму надавали 40 комунальних підприємств.

«За результатами проведеного аналізу доходів підприємств, отриманих від основної діяльності у 2016 році, у більшості спостерігаються позитивні тенденції у порівнянні з минулим 2015 роком. Так, чистий дохід від реалізації продукції, товарів, виконаних робіт та наданих послуг за звітній період склав 989 млн. грн, що на 249 млн. грн (або на 33,6%) більше від фактичного показника 2015 року», – зазначає директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян.

Важливим кроком для збільшення доходів підприємств є пошук нових видів діяльності. Протягом звітного року комунальними підприємствами було запроваджено нові види послуг, які в загальному результаті виявилися прибутковими. Для поліпшення благоустрою у місті МКП «Адміністративно-технічний центр» запровадив новий вид послуги – відновлення асфальто-бетонного покриття та інших елементів благоустрою. МКП «ЖЕК №6» надавав бухгалтерські послуги ОСББ міста.

КП «Подільський туристично-інформаційний центр», крім надання туристичних послуг населенню та гостям міста, започаткував торгівлю сувенірною продукцією. КП «Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації» у 2016 році розпочало процедуру реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. В подальшому планується збільшення прибутковості започаткованих видів діяльності та освоєння нових. Починаючи з червня 2016 року КП «Аеропорт Вінниця» відкрило регулярні рейси «Вінниця-Тель-Авів-Вінниця» та «Вінниця-Варшава-Вінниця». Крім цього, з Вінницького аеропорту також відправляються чартерні рейси на Анталію (Туреччина).

Одним із шляхів досягнення фінансової стабільності є скорочення витрат комунальних підприємств, в тому числі, і на енергоресурси. У 2016 році КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» виконано роботи з реконструкції теплових мереж та мереж гарячого водопостачання протяжністю 3,3 км по вулицях: Єрмака, Дмитра Майбороди (Збишка), Василя Порика, Князів Коріатовичів (Свердлова), Трамвайна (Революційна), Монастирській (Володарського), Замостянській  (50-річчя Перемоги), Шевченка та проспекту Космонавтів. На виконання інвестиційної програми підприємством встановлено 120 загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії у 105 житлових будинках.

В рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом Швейцарської Конфедерації, Урядом України та містом Вінниця завершено будівництво нової твердопаливної котельні по вул. Баженова, 15а з встановленням 2-х котлів VIESSMANN. Виконано роботи по влаштуванню 68 індивідуальних теплових пунктів (ІТП), проведено реконструкцію 8,8 км теплових мереж в двотрубному вимірі по вул. Сергія Зулінського. Котельню та ІТП підключено до системи SCADA. В результаті реалізації даного проекту очікується скорочення споживання природного газу та зменшення викидів СО2.

КП «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» протягом 2016 року провели заміну 284 одиниць лампових модулів світлофорних об’єктів на світлодіодні, що дало змогу зекономити 110 тис. грн витрат на електроенергію. МКУП «Міськсвітло» у звітному році за кошти міського бюджету при будівництві та реконструкції мереж зовнішнього освітлення проведено заміну світильників на світлодіодні в кількості 1 295 шт.

З метою підвищення енергоефективності будівель та споруд комунальні підприємства ремонтували системи опалення та водопостачання, утеплювали фасади та дахи будівель, встановлювали пластикові вікна та двері. Також було закуплено та замінено старі лампи на енергозберігаючі, встановлено аератори на кранах у вбиральнях, акустичні вимикачі на сходових клітинах та у коридорах, датчики руху. На кожному комунальному підприємстві визначено працівників, відповідальних за впровадження заходів з енергозбереження.



Переглядів: 2770
Поширень: 0