Перші результати запровадженого на території Вінниці проекту «Сусідська варта» та співпрацю з дільничними офіцерами поліції обговорили сьогодні під час прес-конференції поліцейські Управління превентивної діяльності, патрульної поліції та представники асоціації ОСББ Вінниччини.

Під час прес-конференції було озвучено, що до проекту "Сусідська варта" долучилися 14 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

За словами начальника Управління превентивної діяльності поліції Вінниччини Ігоря Слободянюка, починаючи з березня, вінничани та працівники поліції пройшли тренінг з ефективної взаємодії. Дільничні офіцери поліції та співробітники патрульної поліції зустрілись з мешканцями будинків та обговорили з громадянами проблемні питання. За результатами зустрічей були розроблені карти безпеки територій таких об’єднань та збільшено рівень поінформованості людей про роботу поліції та стан безпеки за місцем їх проживання.

Вінницькі поліцейські розповіли про перші результати проекту "Сусідська варта" у Вінниці

Загалом люди зрозуміли, що безпека їх та їхніх рідних залежить від них особисто, і в рамках реалізації проекту «Сусідська варта» можна спільно з поліцією шукати рішення для подолання проблем у сфері безпеки. З моменту запуску проекту люди частіше стали телефонувати в поліцію з приводу сімейно-побутових конфліктів, збільшилась кількість дзвінків про правопорушення від підлітків.

Працівниками патрульної поліції Вінниці створено чат, де представники ОСББ можуть задати питання поліцейському та оперативно отримати відповідь.

Вінницькі поліцейські розповіли про перші результати проекту "Сусідська варта" у Вінниці

Голова правління Асоціації ОСББ Вінниччини Ельвіра Мрясова зазначила, що завдяки проекту «Сусідська варта» почала налагоджуватись дуже тісна співпраця з дільничними офіцерами поліції.

- Люди побачили своїх інспекторів, запрошують їх на збори та розказують про свої проблеми. Завдяки такій взаємодії зараз проходить активне облаштування життєвого простору учасників проекту «Сусідська варта».



Переглядів: 2978
Поширень: 0