За переконанням голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, ці виробництва матимуть серйозний соціальний ефект для регіону, адже не потребують особливої кваліфікації робочої сили, а насамперед –фізичної праці людей.

Про заплановані проекти учасників оперативної наради під керівництвом очільника ОДА інформував директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

«На базі потужностей «45-го експериментального механічного заводу» розпочне роботу ДП «Електричні системи». Сьогодні компанія через центр зайнятості розпочинає набір працівників, попередньо – близько 500 осіб. Повна потужність становитиме 2,5 тисячі робочих місць. З 10 вересня планується запуск роботи підприємства, - зазначив Володимир Мережко. – Також ми чекаємо остаточного рішення з Японії по компанії «Fujikura». На першому етапі роботи підприємство із вересня-жовтня розпочне виробництво у місті Немирів із паралельним будівництвом заводу у Вінниці. Повна потужність підприємства прогнозується близько 2,5 тисячі осіб. У Немирові ж передбачається зайнятість 700 працівників з їх одночасним навчанням».

До кінця року на Вінниччині розпочнуть роботу два нові підприємства

Для кваліфікованих працівників мінімальна заробітна плата, за словами директора Департаменту, очікується на рівні 7 100 гривень, найбільш низькооплачувана – близько 5 600 гривень.

«Ці два виробництва мають для нас досить важливе значення. Завдання полягає в тому, щоб людям, які не знають, куди себе подіти, які їдуть на заробітки в пошуках кращого життя, дати можливість працевлаштуватися тут і бути біля своїх сімей. Тому це має великий соціальний ефект», - підкреслив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Валерій Коровій

Він також наголосив на максимальному сприянні в цьому питанні центру зайнятості, а водночас зауважив, що введення в дію цих підприємств стане серйозним індикатором детінізації ринку робочої сили.



Переглядів: 2769
Поширень: 0