Днями на вулиці Бучми розпочався комплексний ремонт дороги. Тут заасфальтують 18 тисяч кв м дорожнього покриття та майже 6 тис кв м тротуарів, облаштують нові зупинки з тактильною плиткою і зроблять «кармани» для громадського транспорту. Окрім того, по вулиці збудують нову мережу освітлення, для цього встановлять більше 50 опор. А для безперебійного електропостачання – мережі «сховають» в землю. Сьогодні проінспектувати як тривають роботи на ремонтованій ділянці дороги приїздив міський голова Сергій Моргунов.

.jpgДо початку осені триватиме капітальний ремонт ділянки дороги по вулиці Бучми протяжністю понад 2 км: від Привокзальної до кінцевої зупинки громадського транспорту (межі міста). Роботи проводитимуться комплексно. До кінця серпня дорожники мають заасфальтувати більше 18 тис кв м проїжджої частини, 2,7 тис кв м примикаючих до дороги перехресть, встановити 5,7 тис м бордюрів, а також капітально відремонтувати тротуари загальною площею майже 6 тис кв м. Оновлять і шість зупинок громадського транспорту – буде встановлено нові павільйони, викладено тактильну плитку для зручності користування людей з вадами зору, а також облаштовано «кармани» для зупинки транспорту. Після завершення ремонтних робіт на цій ділянці дороги встановлять 52 нові дорожні знаки. Окрім того, в районі 20-ї школи буде зроблено сучасний пішохідний перехід з «підсвіткою». Також вже тривають роботи з будівництва нової мережі вуличного освітлення. Для цього тут становлять 58 опор освітлення.

 По Бучми капітально відремонтують дорогу, тротуари та зроблять нове вуличне освітлення

«Дорогу побудували у 1976 році і відтоді проводився тільки ямковий ремонт. Буде зроблено капітальний ремонт дорожнього покриття, тротуарів, заміна всіх опор і освітлення, а також «сховаємо» всі кабельні лінії в землю. Ви знаєте, що сьогодні коли ми підходимо до комплексного капітального ремонту вулиць, то всі кабелі забираємо в землю, і це вже зараз можна побачити на прикладі вулиці Порика, проспекту Космонавтів. Це європейський стандарт, і будь-які погодні умови не будуть створювати незручності для мешканців по електрозабезпеченню, коли МЕМ спеціально відключає електрику, щоб не було якихось замикань чи обривів», - зазначає міський голова Сергій Моргунов.

 По Бучми капітально відремонтують дорогу, тротуари та зроблять нове вуличне освітлення

Очільник міста розповів, що на цей рік заплановано досить значний об’єм робіт по капітальному та поточному ремонту доріг та тротуарів в різних мікрорайонах міста, а також асфальтування вулиць приватного сектору. На це в міському бюджеті передбачені видатки біля 180 млн грн. Наразі вже капітально відремонтовано:

  • ділянку пр. Юності (від вул. Пирогова до вул. Андрія Первозванного),
  • вул. Київської (від малого містка до вул. С.Зулінського),
  • вул. Пирогова (від Гніванського шосе до пр Юності).

 По Бучми капітально відремонтують дорогу, тротуари та зроблять нове вуличне освітлення

Триває ремонт проїзду вулиці Келецької (від пр. Юності до вул. Ващука) та вул. Ватутіна (від Лугової до Житомирського шосе).

В цьому році ще заплановано завершити:

  • ділянку Немирівського шосе до межі міста,
  • вулицю Московську та Пирогова (від площі Гагаріна до Дачної).

У мікрорайонах приватної забудови на умовах співфінансування з мешканцями буде заасфальтовано ділянки 36 вулиць. ​

По Бучми капітально відремонтують дорогу, тротуари та зроблять нове вуличне освітлення



Переглядів: 3340
Поширень: 0