У місті Тарнов (Польща) відбувся благодійний захід, на якому було зібрано кошти для придбання медичного обладнання у відділення реанімації передчасно народжених дітей Вінницької міської лікарні «Центр матері та дитини». 4 липня почесний консул України в Польщі Бартоломей Бабуська передав медичному закладу близько 11 тисяч доларів. Також лікарня Тарнова передала вінницькому Центру медичне обладнання, частину якого доставили вже сьогодні, іншу частину буде привезено цим літом.

Благодійний захід у місті-побратимі Вінниці польському Тарнові відбувся взимку під патронатом посольства України в Польщі та мера Тарнова. Його ціллю було налагодження дружніх стосунків, подальша співпраця між містами, а також – збір коштів для придбання медичного обладнання у відділення реанімації передчасно народжених дітей міської лікарні «Центр матері та дитини».

Головним ініціатором даної події став почесний консул України Бартоломей Бабуська. Одним з основних меценатів виступило польсько-українське товариство «Барлінек Інвест». В благодійній акції брали участь Президент Польсько-української економічної палати Яцек Пехота, дипломати, представники бізнесу, спорту, культури та медіа Польщі, відомі європейські журналісти Роберт Макловіч, Каміль Дурчок і запрошена делегація мерії міста Вінниці та міської лікарні «Центр матері та дитини». Кульмінацією цієї події став благодійний аукціон, найдорожчим лотом на якому була ікона, надана міським головою міста Вінниці Сергієм Моргуновим.

Центр матері та дитини отримав від Польщі медичне обладнання та 11 тисяч доларів

Сьогодні почесний консул України в Польщі Бартоломей Бабуська передав медичному закладу близько 11 тисяч доларів, три інфузомати та дефібрилятор. «Близько чотирьох місяців тому ми вирішили організувати благодійний захід в Тарнові з ціллю допомоги Центу матері та дитини у Вінниці. В цій події взяло участь близько трьохсот людей, було зібрано 11 тисяч доларів. Крім того, до акції приєдналась Тарновська лікарня і подарувала Центру матері та дитини медичне обладнання, частину якого ми передаємо сьогодні, до кінця серпня привеземо решту. Ми передали кошти та оснащення, але важливо, що це прояв небайдужості громадян Польщі, які вирішили прийти і допомогти Вінниці, яка вже десять років є містом-побратимом Тарнова. Цю подію не можна було організувати без спонсорів, я дякую людині, для якої Вінниця, як і для мене, вже стала рідним містом. Це Вінітіуш Іванскі – генеральний директор «Барлінек Інвест», це товариство є найбільшим спонсором події», – каже Бартоломей Бабуська.

Центр матері та дитини отримав від Польщі медичне обладнання та 11 тисяч доларів

Генеральний директор польсько-українського товариства «Барлінек Інвест» Вінітіуш Іванскі подякував за можливість допомогти і зазначив, що дуже важливо допомагати там, де народжується нове життя.

Центр матері та дитини отримав від Польщі медичне обладнання та 11 тисяч доларів

«Дякую Почесному консулу, меценату і мерії міста Тарнов за співпрацю і проведення благодійної акції. Дійсно, для розвитку наших закладів, покращення надання медичних послуг, нам важлива така допомога. Сьогодні Центр отримав вісім одиниць обладнання, приємно, що співпраця буде продовжена», – каже заступник міського голови Галина Якубович.

Центр матері та дитини отримав від Польщі медичне обладнання та 11 тисяч доларів

«Сьогодні нам доставили інфузомати, які будуть використовуватись у відділеннях інтенсивної терапії нашої лікарні. Це відділення реанімації для виходжування недоношених дітей і відділення інтенсивної терапії для жінок. Також дефібрилятор з монітором для надання ургентної екстреної допомоги жінкам та дітям у випадку екстрених ситуацій з боку серцево-судинної системи. Також ми очікуємо ще додатково два кювези, апарат ультразвукової діагностики з кардіологічним датчиком, який використовуватиметься для діагностики в педіатрії», – зазначив головний лікар Центру матері та дитини Володимир Присяжнюк.​

Фото з сайту Vежа



Переглядів: 4134
Поширень: 0