Офіс проекту «Інтегрований розвиток міст в України» - це інформаційний центр, де кожен бажаючий ві​нничан зможе отримати інформацію про розробку концепції інтегрованого розвитку міста та всіх інших супутніх процесів міського розвитку, подати пропозиції щодо ефективного розвитку свого міста.

Тут будуть знаходитись працівники проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», які організовують процес написання Концепції розвитку Вінниці до 2030 року, та відбуватимуться різні заходи та дискусії.

Приміщення площею 80 м2 надано проекту Вінницькою міською радою згідно із підписаним протоколом про співпрацю між міською радою та німецькою урядовою компанією GIZ. В офісі облаштовані робочі місця та конференц-зал на 30-40 осіб для проведення різноманітних інформаційних та навчальних заходів. Поруч з офісом розташована Агенція просторового розвитку КП «Інститут розвитку міст».

«Для того, щоб написати дійсно якісний документ, по кожній галузі працюють експерти. Вони мають робочу групу, до якої входять фахівці тієї чи іншої сфери, які періодично зустрічаються, генерують та обговорюють різні ідеї. Раніше їм доводилось шукати місце для таких зустрічей. Тепер вони будуть працювати тут і проводити поетапні процеси написання концепції інтегрованого розвитку», - розповіла директор КП «Інститут розвитку міст» Аліна Дячук.

Керівник проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіас Брандт зазначив, що офіс проекту має необхідну інфраструктуру та обладнання для якісної роботи, проведення заходів та дискусій. «Ми відкриваємо майданчик для діалогу з громадськістю. Дуже важливо, щоб в громадян було таке місце, де б вони могли обмінюватись ідеями та думками з приводу розвитку міста. Двері цього центру завжди відкриті, - каже Матіас Брандт. – У вересні-жовтні відбудеться ціла низка різноманітних заходів в рамках нашого проекту, куди ми запрошуємо громадськість, щоб вони могли обговорити свої ідеї. Я б хотів щоб у нас завжди було так багато гостей, щоб були жваві розмови і дискусії».

«Ми відповідальні за те, як буде розвиватись Вінниця в майбутньому. Тому маємо серйозно підходити до планування. Відкриття цього офісу було б неможливим без наших партнерів – це GIZ, Швейцарське бюро співробітництва, з якими Вінниця вже співпрацює більше 10 років. Символічним є те, що Вінниця не змінює партнерів. І більше того, вона отримує нових, - зазначив заступник міського голови Владислав Скальський. – Вінниця вже давно сформулювала своє бажання бути сучасним європейським містом. І дуже приємно що і Європа підтримує наше бажання та додає нам методики, за якими створюються концепції розвитку».

«Для мене є дуже великим задоволенням відвівавати Вінницю, яка вже більше десяти років співпрацює з Швейцарією, - каже директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш. – І ми дуже раді співпрацювати в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» разом з нашими німецькими партнерами. Сьогодні міське планування має довготривалу перспективу. Ми виготовляємо Концепцію інтегрованого розвитку, яка буде дороговказом на наступні 10-20 років. Ми сподіваємось, що наш спільний проект допоможе Вінниці приймати якісні рішення та розвивати місто для кожного вінничанина».​



Переглядів: 2132
Поширень: 0