6 липня відбулось засідання круглого столу в рамках проекту «Розвиток та популяризація молодих фахових кадрів».

Організовано зазначений захід Вінницьким клубом ділових людей – учасником партнерської мережі Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні», яку виконує Фонд Східна Європа та партнери.

«Сьогодні у вищих навчальних закладах Вінниччини навчається 35 тис. студентів, а також 25 тис. студентів навчаються у закладах професійно-технічної освіти. І щорічно значна кількість молодих людей виходить на ринок праці, але повноцінно реалізувати себе вони не мають змоги. Це пов’язано з тим, що навчальні програми не відповідають потребам і вимогам сучасного ринку праці. На багатьох підприємствах використовують сучасне високотехнологічне обладнання, а наша система освіти не має змоги підготувати фахівців відповідного рівня для роботи та обслуговування даного устаткування. Тому підприємці вимушені наймати на роботу кваліфікованих працівників з-за кордону, або, в кращому випадку, направляти своїх робітників на навчання, знову ж таки, за кордон, для здобуття необхідних знань та вмінь. Тому сьогодні, як ніколи, актуально стоїть питання відповідності вітчизняної системи освіти вимогам сучасного ринку праці. Даний проект стосується не стільки вищих навчальних закладів, скільки професійно-технічних, адже найбільша потреба на сьогодні саме у робітничих кадрах. Тому, мета проекту сприяти інтеграції молодих людей з професійно-технічною освітою в сфери підприємництва і бізнесу. Звісно, це не одноденний процес, але саме такі круглі столи дають змогу обмінятись досвідом і напрацюваннями», - зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

У Вінниці відбувся круглий стіл щодо підготовки кадрів для підприємств міста та зайнятості молоді

Долучилися до участі у круглому столі директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський та представники підприємств та фірм Вінниччини.

У Вінниці відбувся круглий стіл щодо підготовки кадрів для підприємств міста та зайнятості молоді

Під час круглого столу представники місцевої влади, бізнесу, вищих та професійно-технічних закладів освіти обговорили можливі шляхи співпраці задля вирішення проблеми нестачі кадрів на підприємствах і зайнятості молоді, а на завершення підписали меморандум про співпрацю між учасниками проекту.

У Вінниці відбувся круглий стіл щодо підготовки кадрів для підприємств міста та зайнятості молоді

Основною метою проекту є налагодження конструктивного діалогу між підприємцями, владою та закладами професійно-технічної і вищої освіти Вінницької області щодо оптимізації кадрових резервів та підвищення рівня освіти студентів.



Переглядів: 3005
Поширень: 0