За ініціативи Першої леді України Марини Порошенко та за сприяння голови Наглядової Ради Всеукраїнського Фонду Порошенка - Олексія Порошенка до Грузії на відпочинок вирушили 10 дітей загиблих в АТО українських воїнів.

Відпочинок дітей, з яких і 5 вінницьких дітей - сиріт та вдова загиблого військовослужбовця, став можливим завдяки проведеному Мариною Порошенко благодійного аукціону «У ритмі спорту».

Серед представлених на аукціоні лотів – велосипед та футболка Першої леді зі зйомок спортивної програми, боксерські рукавички Чемпіона світу за версією WBC Віталія Кличка з його підписом та м’яч з підписами футболістів національної збірної команди України з футболу.

Виручені кошти від продажу лотів, а це майже 80 тисяч гривень, Дружина Президента спрямувала на те, щоб відправити дітей загиблих воїнів АТО на оздоровлення у Грузію.

Протягом 11 днів відпочинку, організованого Фондом Порошенка, на них чекають різноманітні екскурсії, зустрічі з першими особами країни та міста. Під час подорожі діти відвідають театр, порт, прогуляються по найдовшій набережній в світі, візьмуть майстер - клас у артистів Батумського державного ансамблю. Разом зі своїми однолітками виготовлятимуть "Ангелів миру", садитимуть калинову алею та покладуть квіти до пам`ятників Тараса Шевченка та Лесі Українки.

За ініціативи Марини Порошенко вінницькі діти учасників АТО відпочинуть у Грузії

- Фонд Порошенка всіляко старається допомогти усім категоріям населення, хто цього потребує, - каже перший заступник Вінницької ОДА Андрій Гижко. - Родини загиблих бійців АТО у нас під особливим контролем. Ми постійно намагаємось їм допомогти. Переконаний, їм така поїздка піде на користь, адже це позитивні емоції, нові знайомства та враження.

Діти з собою взяли державний прапор та жовто-блакитні хустинки. Прапор планують подарувати міському голові міста Батумі. Хустинки - грузинським одноліткам.

За ініціативи Марини Порошенко вінницькі діти учасників АТО відпочинуть у Грузії

- Я давно мріяла побувати у Грузії, хотіла познайомитися з їхніми традиціями, - каже Богдана Шептицька, донька загиблого бійця. - Коли нам зателефонували і запитали чи ми не проти полетіти у таку подорож, я навіть не повірила в таке щастя. Запропонували не тільки мені, а й моїй молодшій сестрі. Я безмежно вдячна Фонду Порошенка за здійснення моєї мрії.

За ініціативи Марини Порошенко вінницькі діти учасників АТО відпочинуть у Грузії

Мама дівчаток Інна Шептицька переконана, що це буде гарний відпочинок для її доньок.

- Я залишилася без чоловіка, а діти без батька, - сказала вона, - нам дуже важко морально і матеріально. Звичайно, я б не змогла своїх двох доньок власним коштом відправити до Грузії. Тут зателефонували з Фонду Порошенка, запросили, повністю взяли на себе усі фінансові витрати. Я дуже вдячна за таку турботу. Це буде гарний відпочинок для моїх дітей. Гарний подарунок нам зробили. (усміхається).

За ініціативи Марини Порошенко вінницькі діти учасників АТО відпочинуть у Грузії

Дружина Президента України розповіла, що у світовій практиці благодійний аукціон є популярним засобом збору коштів на добрі справи: «Наш аукціон є логічним продовженням соціального проекту «У ритмі спорту». Ми вирішили ініціювати аукціон, щоб разом з великою українською родиною допомогти українським дітям загиблих воїнів АТО пройти оздоровлення у сонячній Грузії», - додала Марина Порошенко.



Переглядів: 2995
Поширень: 0