18 липня у Вінниці відбулася презентація-дискусія «Відкриті дані: що потрібно вінничанам». Учасники дискусії визначали пріоритетну інформацію, яка може бути корисною для вінничан та може бути оприлюднена Вінницькою міською радою у форматі відкритих даних. Опитування мешканців триває, в тому числі і в мережі Інтернет.

На початку червня Вінницю обрано одним з міст-переможців для участі у пілотному проекті в сфері відкритих даних. Цей відбір було проведено в рамках проекту USAID та UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах». Він реалізується за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду «Євразія» (Проект міжнародної технічної допомоги «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (TAPAS). В кінці червня відбулося підписання Меморандуму щодо подальшої співпраці у реалізації цього проекту.

Загалом Вінницю для впровадження пілотного проекту було обрано не випадково, адже ще до відбору Вінницька міська рада досить активно долучилася до оприлюднення публічної інформації у форматі відкритих даних. Наразі міською радою їх опубліковано близько 90.

Та на думку експерта проекту у сфері відкритих даних Надії Бабинської головним є наскільки ці відкриті дані можуть бути цікавими мешканцям міста. Тому за сприяння експертів по різних підрозділах міської ради проводиться аудит наборів даних, якими вони володіють, і в подальшому з них визначатимуться пріоритетні. Тобто ті, що можуть бути в корисними для використання бізнесом, владою та громадою.Надія Бабинська

Вчора у Вінниці також відбулася дискусія із залученням громади щодо визначення пріоритетних наборів. Зокрема, громадськість звернула увагу на необхідність публікації майна, яке перебуває у комунальній власності, розкладу руху транспорту, набору даних по медичних закладах та лікарях, прибудинкових територіях з прив’язкою до кожного будинку, розміщення зовнішньої реклами та ін.

Збір пропозицій все ще триває, їх можна надати, перейшовши на сторінку Опитування​

«Відкриті дані - це формат, який дозволяє обробляти інформацію електронними засобами. Враховуючи, що ми живемо в світі цифрових технологій важливо, щоб інформація була корисною, придатною для роботи не тільки людині, але й машині – комп’ютеру. Також інформація має бути доступною, вона має бути десь в одному місці, де її можна легко знайти. Тому саме одним з етапів проекту, який ми з Вінницькою міською радою реалізовуємо, – це створення порталу відкритих даних. Щоб всі розуміли, якщо потрібно знайти інформацію про місто, необхідно зайти на портал і скачати там необхідну інформацію», - розповідає Надія Бабинська.​



Переглядів: 2050
Поширень: 0