Триває капітальний ремонт трамвайних зупинок по вулиці Келецькій від Квятека до ринку «Урожай». Тут знімають старий асфальт та кладуть плитку. У рамках ремонту облаштовують й тактильну плитку, яка допомагає краще орієнтуватись в просторі вінничанам, які мають вади зору.

Вінниця стає все більше адаптованою для людей з обмеженими фізичними можливостями. У міських школах будують ліфти для школярів на візках, тротуари облаштовують пандусами, на дитячих та спортивних майданчиках встановлюють елементи для людей з особливими потребами.

Адаптують й зупинки громадського транспорту, щоб ними було зручніше користуватись людям з вадами зору. З цією метою її основу вимощують тактильною плиткою. Вона має жовтий колір та випуклі смужки, завдяки яким люди зі слабким зором можуть зрозуміти напрямок руху. Крім того, рельєфна плитка вздовж дороги попереджає про небезпеку. Також плиткою жовтого кольору окреслюється й місце, з якого людям на візках найбільш зручно потрапити у громадський транспорт.

У Вінниці капітально ремонтують трамвайні зупинки по вулиці Келецькій

У Вінниці капітально ремонтують трамвайні зупинки по вулиці Келецькій

Як зазначають у департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради, нещодавно завершились роботи по облаштуванню трамвайної зупинки «Т. Шевченка» по вулиці Келецькій, у планах – зробити поруч й тролейбусну зупинку. Наразі триває ремонт трамвайних зупинок на Вишеньці по вулиці Келецькій від вулиці Квятека до ринку «Урожай». Серед них й зупинки «В. Інтернаціоналістів» та «М. Ващука. Тут вже демонтоване старе покриття та частково покладена плитка. Роботи виконані на 50 %.

У Вінниці капітально ремонтують трамвайні зупинки по вулиці Келецькій

Нагадаємо, що нещодавно було облаштовано зупинки громадського транспорту по вулиці Чехова.



Переглядів: 3773
Поширень: 0