Вінницькі й донецькі викладачі вишу -"переселенця" торгували дипломами. У Нацполіції відзначають, що мають всі підстави припускати, що корупційна схема функціонувала на постійній основі

В ході проведення оперативних заходів одночасно в Костянтинівці Донецької області та Вінниці співробітники Департаменту захисту економіки (ДЗЕ) Нацполіціі виявили схему "оплати" студентами дипломних робіт та успішного складання держекзаменів у філії Донецького університету. Про це повідомляє "РЕАЛ" з посиланням на прес-службу Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Як повідомляють в прес-службі ДЗЕ, раніше правоохоронці задокументували отримання директором філії Ольгою З. $700 за успішний захист дипломів двома студентами. А учора, 24 липня, під час передачі решти суми хабара $300, коли вона віддавала куплені дипломи, її затримали.

Донецький національний університет, що у Вінниці, продавав дипломи?!

ЗМІ повідомляють, що частину отриманих коштів хабарниця поклала на банківську картку завідувача однієї з кафедр ДонНУ ім. В. Стуса у Вінниці. У зв'язку з цим поліція Донецької та Вінницької областей спільно проводили обшуки в приміщеннях як Костянтинівського філії, так і головного вишу, а також за місцем проживання затриманої викладачки у Донецькій області.

Повідомляється, що заходи проводилися в рамках кримінального провадження, відритого за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.



Переглядів: 5931
Поширень: 0