У Вінниці буде реалізовано 31 ініціативу вінничан у рамках проекту «Пітчінг Вінниця 2017» за кошти Британської Ради в Україні, міської ради та місцевого бізнесу. Серед них – встановлення автономних зарядних пристроїв на сонячних батареях, вуличних тенісних столів, створення сенсорної кімнати «ЛогоСмайл». Також буде реалізовано проект «Вінниця крізь час», метою якого є популяризація окремих історичних об’єктів міста за допомогою мультимедійних засобів. А завдяки проекту «Вільна мапа» на визначних об'єктах Вінниці будуть розміщені інформаційні QR коди.

Сьогодні у міській раді вручили сертифікати авторам проектів-переможців конкурсу «Пітчінг Вінниця 2017». Його організаторами є програма Активні громадяни Британської Ради в Україні, Вінницька міська рада, ГО «Гармонія», ФГ «Подільська громада», КП Інститут розвитку міст. Бюджет конкурсу складає 700 тисяч гривень. Це кошти Британської Ради в Україні, міської ради та місцевого бізнесу.

Авторів проектів привітала заступник міського голови Галина Якубович. «Я думаю, що всім було цікаво взяти участь у конкурсі, адже його учасники здобули досвід того, як правильно написати проект та в подальшому його реалізовувати. А співпраця з Британською Радою і надалі буде корисною для нашої територіальної громади. Всі проекти, які будуть реалізовуватись у рамках програми будуть корисні вінничанам та розвиватимуть наше міст», – каже Галина Якубович.

«Особливістю цього проекту було те, що свої ідеї могли подавати всі бажаючі, не будучи громадськими діячами, не маючи зареєстрованої громадської організації. Люди мали можливість навчитись оформлювати проекти та втілювати їх , зрозуміти, як ми самі можемо впливати на розвиток нашого міста. На конкурс було подано більше 150 проектів, до розгляду дійшло 72 учасники, які проходили триденне навчання. Після дводенного слухання презентацій проектів було визначено 31 ідею, які будуть реалізовані у Вінниці. Тож, Вінниця стала багатшою на 31 проект. Це приклад того, що об’єднувавши ресурси, ми можемо робити неймовірні речі у Вінниці, і я цим пишаюся. 700 тисяч гривень – це найбільший бюджет в Україні, бо пітчінг проводяться в багатьох містах. Сьогодні ви отримуєте сертифікати, а попереду у нас місяці реалізації цих цікавих ідей», – зазначила голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.

Серед проектів, які будуть реалізовані – «Вінниця крізь час», метою якого є популяризація окремих історичних об'єктів міста за допомогою мультимедійних засобів, «Вільна мапа» – розміщення на визначних об'єктах міста Вінниці інформаційних QR кодів. Також перемогли проекти «Кроки довіри», «Спектакль спогадів», «VinBookFest», «Маленькі спортсмени», «Доступний спорт».

У рамках пітчінгу будуть встановлені вуличні тенісні столи, зроблена сенсорна кімната «ЛогоСмайл», кімната психологічного та сенсорного розвантаження, електронна школа для підтримки інклюзивного навчання. Також будуть встановлені автономні зарядні пристрої на сонячних батареях, створена театральна постанова «Арт-скульптури», проведено захід «Мотанка твориться тендітними руками».

Крім того, перемогли проекти «Міцна сім’я – міцна громада», «Новус. Морський більярд», «Екстремальний туризм доступний кожному», «Уроки захисту прав споживача», «Родинний фестиваль для родинного району Тяжилів», «Фотозустріч ІГС». А також – «Музика над Бугом», «Інформаційно консультативна платформа для ВПО», Lad-Life «Кругозір», «Оновлений стадіон своїми руками», «Зелений лекторій», «Танцювальні кола», «ПроАктивні», «Лапкам.ком», «Успішна дитина», «Екореабілітація» та «Логоклуб».



Переглядів: 3564
Поширень: 0