Два дні гурманського щастя, багато музики та цікавого відпочинку обіцяють організатори Vinnytsia Food Weekend вже на початку цієї осені.

Вуличну їжу у Вінниці ми зустрічаємо майже на кожному кроці, але в переважній більшості вона одноманітна та нічим особливим не відрізняється. На міських святах та різноманітних фестивалях часто з’являється частина вуличної їжі, але окремого масштабного фудфесту Вінниця ще не мала. Виправити цю ситуацію вирішив засновник SIVAK.Concert agency – Влад Сівак, який обіцяє восени перетворити Центральний парк на справжню гастрономічну оазу.

"Ідея організувати фестиваль вуличної їжі виникла ще минулого року, коли я активно почав їздити по Україні та дивитись, як вони проводять подібні заходи. Переломним моментом став Open’er в Польщі, хоча це і музичний фестиваль, але розпочав роботу я саме після нього. Натхнення прийшло," – розповідає Влад.

Восени у Вінниці відбудеться дводенний фест вуличної їжі

Незважаючи на те, що лише нещодавно почався піар події, учасники вже активно подають свої заявки. Організатори відзначають, що охочих насправді дуже багато, тому ретельно відбирають учасників.

"Якщо б ми брали всіх, то з тими заявками, які прийшли на нашу пошту, можна було б організувати вже декілька фестивалів," – говорить Влад Сівак.

Всього планується 60 учасників, частину організатори вже відібрали. Серед них половина вінницьких, а інші — не місцеві. Влад розповідає, що є точки вуличної їжі в Україні, які б йому дуже хотілося бачити у Вінниці і з ними наразі активно ведуться переговори.

Якщо говорити про локацію, то фестиваль відбуватиметься 30 вересня та 1 жовтня поблизу Літнього театру в Центральному парку. Проте організатори потурбувалися, щоб окрім фудкорту були ще й інші локації. На даний момент їх заплановано три – Moda Market, Music stage та Lounge zones.

Восени у Вінниці відбудеться дводенний фест вуличної їжі

Влад Сівак розповідає, що, на жаль, культура фудфестів у Вінниці ще зовсім не розвинена, але Vinnytsia Food Weekend має змінити цю ситуацію. Окрім Влада над проектом працюють Мар’яна Зінчук, Світлана Ярова та Милослава Черній.

"Є багато підрядників, але їх імена називати дуже довго. Та загалом, ми дуже їм вдячні, "– говорить засновник фестивалю.

А поки власники ресторанів, кондитерських, точок coffee to go, вуличної їжі та просто люди, які люблять і вміють готувати різні смаколики можуть подавати заявки на участь тут.

Фото з сайту Veжа



Переглядів: 2524
Поширень: 0