10 серпня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради було схвалене рішення «Про присвоєння звання «Почесний громадянин м.Вінниці» Раїсі Панасюк.

Її кандидатуру подала на розгляд членів виконкому комісія з розгляду матеріалів про присвоєння цього звання, врахувавши результати соціологічного опитування серед вінничан, проведеного минулого тижня.

Раїса Панасюк – Голова правління громадської організації «Гармонія», ініціатор та засновник однойменного центру реабілітації молоді з фізичними обмеженнями, натхненник проекту служби перевезення людей із візками, а з минулого року – уповноваженою з прав людей з інвалідністю Кабінету Міністрів України.

Ще в 2003 році з ініціативи Раїси Панасюк у Вінниці вперше в Україні була розпочата системна робота щодо створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю. У 2008-му міською радою була затверджена перша муніципальна програма «Місто Вінниця - зручне для всіх». Її метою стало створення умов щодо безперешкодного доступу людей з обмеженими функціональними можливостями до об’єктів інфраструктури міста, в тому числі місць роботи та відпочинку, загального користування, лікувально-реабілітаційних, спортивних, культурних центрів, зупинок громадського транспорту тощо, а також до інших видів соціального сервісу та соціальних послуг. І ця робота у Вінниці триває.

Остаточне рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин м. Вінниця» Раїсі Панасюк приймуть депутати міської ради під час чергового засідання сесії 18 серпня. ​



Переглядів: 5078
Поширень: 0