19 серпня, Вінниччина зустрічає 34 дітей загиблих і поранених учасників антитерористичної операції , які понад два тижні перебували на відпочинку та оздоровленні у Чехії.

Поїздка дітей стала можливою у результаті домовленостей між головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та гетьманом Ліберецького краю Республіки Чехія Мартіном Путою.

Подорож до Чехії дітей з Вінниччини була продумана до деталей та проходила надзвичайно цікаво та насичено. Розпочалась вона із приїзду 5 серпня та поселення у місті Ліберець.

Вже у перший день перебування на гостинній чеській землі діти відвідали замок «Старий град», де стали свідками лицарських боїв. Після чого завітали до парку атракціонів iQLANDIA, який включає 4 поверхи науково-розважальних експонатів, цікавих як дітям так і дорослим.

Діти загиблих та поранених бійців АТО з Вінниччини повернулись із відпочинку у Чеській республіці

Ще одним пунктом у програмі подорожі був Mirakulum парк, що у місті Міловіце, – це 10 гектарів оригінальних розваг з численними ігровими майданчиками, дитячим зоопарком, гігантським батутом і гойдалками, канатними дорогами, підземними переходами та вузькоколійною залізничною колією, яка з’єднана з сусіднім парком Танкодром.

7 серпня діти побували на знаменитій телевежі на горі Єштед, яка є символом міста Ліберець, – 94-метрова залізобетонна гіперболоїдна башта, яка слугує місцем для спостереження за більшою частиною Богемії, частинами Польщі та Німеччини. Після відвідання Вежі відбулась зустріч вінницьких дітей із заступником гетьмана Ліберецького краю, який пригощав дітей морозивом.

Діти загиблих та поранених бійців АТО з Вінниччини повернулись із відпочинку у Чеській республіці

Під час поїздки діти також побували у Празі, відвідали художньо-промислове училище склодувів, де мали можливість спробувати створити власний виріб зі скла та біжутерію, мандрували вуличками древньої Праги та відкривали для себе красу цього міста. Після відвідання столиці Чехії маленькі вінницькі мандрівники підіймались у гори та насолоджувалися мальовничими краєвидами з висоти пташиного польоту.

Стомлені далекою дорогою, але щасливі діти радісно обіймали родичів, які їх зустрічали та розповідали про чудову подорож до Чехії.

Салій Аліна та Настя Янківська із м. Вінниця навперебій діляться враженнями: «Дуже сподобалось як нас приймали і як до нас ставились, побачили багато нового . Прага - неймовірно красива, але все ж найбільші враження залишив аквапарк. А ще ми побували у склодувів і самі пробували видувати намистини, які нам подарували на пам’ять. Умови для проживання теж були гарні, а страви чеської кухні – смачні й різноманітні».

Тож сьогодні діти повертаються до рідних домівок у свої райони, а чудові спогади про доброзичливу та гостинну Чехію залишаться з ними на довгі роки. 



Переглядів: 2255
Поширень: 0