Оновлений постамент під літак МІГ-15 на площі Костянтина Могилка встановлять лише наприкінці року – виникли складнощі із виготовленням конструкції. Про це  30 серпня повідомив міський голова Сергій Моргунов під час презентації програми святкування Дня міста.

За його словами, єдиним підприємством в Україні, яке може виготовити складну конструкцію постаменту, є вінницький завод “Аналог”.

"Вони розпочали виготовляти відповідну проектно-кошторисну документацію. Це є певні технічні складнощі. Ми проводили перемовини щодо прискорення цього процесу. До кінця грудня 2017 року і постамент, і літак будуть встановлені. А коли потепліє – це вже з весни 2018 року – цей постамент буде обгорнутий у спеціальний пластик – для того, щоб максимально якісно завершити ці роботи," – сказав Сергій Моргунов.

Постамент під літак МІГ-15 на площі Костянтина Могилка встановлять лише наприкінці року

"Це проблема конструкції, вона дуже складна. На заводі відбуваються спеціальні технічні випробування", – додала заступниця міського голови Галина Якубович.

"Це все ручна робота. Два тижні тому було виготовлено частину конструкції – її можна побачити на складі заводу уже. Це досить складний процес. Перголи (навіси, – VежА) вже всі виготовлені й вони також до кінця року будуть встановлені,"– резюмував міський голова.



Переглядів: 3015
Поширень: 0