Результати гри за умовами контракту заборонено передчасно розголошувати, тому учасники БУМу ділились своїми враженнями від поїздки. В першу чергу вони розповіли, що ніхто із них до кінця не усвідомлював, куди взагалі він їде. Коли ж дізнались про високий ризик травматизму та побачили, як інші команди проходять дистанції, спочатку були шоковані, але швидко опанували себе та налаштувались на серйозну боротьбу.

команда, яка представляла Вінницю у телепроекті «Битва українських міст», зустрічалась із міським головою Володимиром Гройсманом

Зйомки проекту відбувались у лютому в Аргентині. Вінницьку команду очолював інтерконтинентальний чемпіон з боксу за версією WBA В’ячеслав Узєлков. До її складу також входили Олександр Дрозда, Олексій Стрикун, Олена Возна та Вікторія Ратушна. Вінницька команда була унікальна тим, що усі її учасники проживають у регіоні, який представляють. Деякі обласні центри представляли відомі спортсмени та представники шоу-бізу, але сьогодні вони мешкають у інших містах (здебільшого у Києві). Не зважаючи на це, вони виступали за місто, де народились.

Єдиним спортсменом серед представників вінницької команди був її капітан В’ячеслав Узєлков, решта – звичайні хлопці та дівчата. «У нас було, як у відомому віршику: «Мама, папа, я – дружная семья». Так от татом був я, – жартує відомий боксер. – Відтак, усій нашій «родині» від Вінниці довелося ставати спортивною». Вікторія Ратушна додає, що капітан вінницької команди дійсно був капітаном. «Він нас тренував до проекту і під час проекту. Щодня ранкові пробіжки, а на трасах - надійна підтримка,» - розповідає Вікторія.

«Я, коли ми почали проходити дистанцію, навмисно намагався триматися таким чином, щоб підстраховувати учасників нашої команди і давати їм можливість йти далі. Перед вильотом до Аргентини я сказав учасникам нашої команди, яку мету я ставлю перед ними, і попередив, що я гарна людина поза майданчиком. А під час змагань – я капітан, який буде вимагати від них викладатись по повній програмі», - продовжує розповідь В’ячеслав.

Кожен день для учасників проекту розпочинався о 7:20, коли їх забирали на зйомки, і завершувався у кращому випадку о 9-й вечора, в гіршому – о 2-й або й 3-й годині ночі. Відпочинок – мінімальний. Часу вистачало лише для того, щоб відіспатися, і то не завжди. Проблем з акліматизацією не було, важче було повертатися додому, де після спеки на БУМівців чекала морозна погода.

команда, яка представляла Вінницю  у телепроекті «Битва
українських міст», зустрічалась із міським головою Володимиром
ГройсманомПід час проекту команди-учасники потоваришували. В кожної з’явились свої симпатії, і коли якась з команд «вилітала», - було все: і біль, і розчарування, і сльози біля літаку під час прощання. Щоправда, дружба закінчувалась на екстремальному знімальному майданчику, адже це змагання і переможцем має стати лише одна команда. «Це як у боксі. Коли я виходжу на ринг, я бачу перед собою суперника, якого мені потрібно перемогти. А поза межами рингу я можу ставитись до нього як до друга, – розповідає капітан вінницької команди В’ячеслав Узєлков. – Я гордий тим, що наша команда виявила себе як одна з найбільш злагоджених. В нас такого не було, щоб капітан – окремо, решта учасників – самі по собі. Взагалі мені це нагадувало свого роду дорослий піонерський табір.»

Наші земляки розповідають, що вінницька команда під час БУМу заявила про себе досить добре. Зокрема, студент технічного університету Олександр Дрозда встановив рекорд з проходження дистанції, випередивши олімпійського чемпіона. Олена Возна проявила себе як витривала і відповідальна людина - вона пройшла трасу з розбитим коліном. Не зважаючи на біль, Олена не зійшла з дистанції і таким чином не допустила зняття з команди балів. Взагалі травми отримали чотири з п’яти членів команди. Народилась «у сорочці» і повернулась додому неушкодженою лише Вікторія Ратушна, яка показала дуже гарні результати під час проходження дистанції та стрибків. Її, окрім В’ячеслава Узєлкова, тренував чоловік, який займався із нею і під час лютих морозів. А синці та подряпини, за словами учасників, були на проекті звичайним явищем. І добре, коли справа обмежувалась лише цим. «Олексій Стрикун був у нас найбільш серйозним та мовчазним учасником, - розповідає капітан команди. – Він не робив гучних заяв, а просто чітко і спритно виконував усі завдання».

команда, яка представляла Вінницю  у телепроекті «Битва
українських міст», зустрічалась із міським головою Володимиром
ГройсманомВінницький міський голова Володимир Гройсман відзначив рішучість і стійкість земляків як справжній героїчний вчинок. Адже вінницька команда була дійсно згуртованою і дружною сім’єю, що оцінили і ведучі, і глядачі, і інші команди. «На мій погляд – це унікальний проект. Нічого подібного в Україні не було, - говорить міський голова. - А виходячи з того, що вінничани є патріотами рідної Вінниці, від міста була сформована команда, яка представила його на високому рівні. Усвідомлюючи, наскільки це було важко і, дивлячись на вас, я розумію – що ви справжні герої».

Після місяця боїв у спекотливій Аргентині 135 сміливих українців - учасників "Битви українських міст" повернулися додому. Хто - з перемогою, а хто - з поразкою. Результат битви та команду-переможця можна буде дізнатися в ефірі телеканалу "Інтер". Перша програма проекту вийшла в ефір 7 березня о 17:00.

Учасники проекту "Битва українських міст" не могли поїхати з Аргентини і не залишити на згадку про себе чогось незвичайного. Українці посадили алею з 27 дерев. Тепер на іншому кінці світу, у Південній Америці, ростуть берези, липи та горіхи.


Переглядів: 4067
Поширень: 0