5 вересня 2017 року у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, викрито та в порядку ст. 208 КПК України затримано голову комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр Вінницької обласної Ради.

За інформацією слідчих затриманий вимагав та отримав від заявника неправомірну вигоду в сумі 3 тис доларів США за позитивні висновки, підготовку проекту рішення Вінницької обласної Ради про надання погодження Державній службі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами. Результатами рішеня також мав стати дозвіл на дослідно-промислову розробку однієї з ділянок пісковиків в Ямпільському районі Вінницької області та включення його в перелік проектів рішень.

Депутата Вінницької обласної ради затримали з хабарем

Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.

 Депутата Вінницької обласної ради затримали з хабарем

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 2939
Поширень: 0