В цьому році у рамках проекту «VIN ART CITY» було заплановано нанести п’ять муралів на будинках міста. У липні художники зробили картину «Спрямованість» на будинку по вулиці Князів Коріатовичів,155. Пізніше – ще два: «Слов’янка» та «Плідність» по провулку М.Амосова, 28-а. Наразі митці працюють над четвертим муралом – «Місто Культури» по вулиці Келецька,138. Коли роботи над цим об’єктом будуть завершені, художники приступлять до п’ятого зображення – «Місто спорту», по вулиці Келецька,132,а.

Вже третій рік у Вінниці діє щорічний проект мурал-арту (стінопису) «VIN ART CITY». За цей час чимало стін вінницьких будівель прикрасили картини художників з різних міст України. Це не лише формує креативне міське середовище та туристично привабливий імідж міста, а й активізує безпосередню участь вінничан у перетворенні свого міста.

У цьому році у Вінниці з’явиться п'ять нових муралів

У цьому році у Вінниці з’явиться п'ять нових муралів

В цьому році оргкомітет проекту отримав 29 творчих заявок від художників з Вінниці, Києва, Луцька, Харкова, Львову. З них експертною радою було відібрано та затверджено рішенням виконкому Вінницької міської ради 5 пропозицій для реалізації у Вінниці на спеціально обраних стінах будинків міста.

У цьому році у Вінниці з’явиться п'ять нових муралів

Першим муралом в цьому році стала робота «Спрямованість» Олександра Марченка, яку нанесли на будинок по вулиці Князів Коріатовичів,155. Її почали наносити ще у липні – це літак на блакитному тлі. Після цього художники нанесли ще дві роботи на багатоповерхівку по провулку М.Амосова, 28-а. Тепер її прикрашають мурали «Слов’янка» (Тетяни Чубар) та «Плідність» (Володимира Ходака).

«Минулого тижня ми розпочали наносити мурал «Місто культури» на будівлю по вулиці Келецька,138. Тут вже промальований фон, почали малювати контури балерини. Після завершення цієї роботи розпочнемо працювати над п’ятим муралом – «Місто спорту». Взагалі, в цьому році мурали набагато більші за площею ніж в передні. Наприклад, робота «Місто культури» займає 300 м2, а це – у п’ять разів більше ніж середня робота 2015 року. Також роботу ускладнюють погодні умови», – розповів координат проекту Олександр Нікітюк.

Довідка

Стіно́пис або му́рал (англ. mural — «фреска»; ісп. muro — «стіна», «мур») — різновид монументального і декоративного малярства, що виконувалося безпосередньо на стіні або на штукатурці, закріпленій на стіні, в якому фігуративні образи й декоративні орнаменти підпорядковуються архітектурним формам. У стінописі користуються різною малярською технікою.



Переглядів: 2943
Поширень: 0