​Два дні у Вінниці перебуватимуть представники ГО «Міжнародний Трейд-клуб», який об’єднує керівників та працівників торгово-економічних відділів близько 60 посольств іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Сьогодні дипломати Трейд-клубу зустрілися з керівництвом області та міста, щоб обговорити розвиток економіки регіону та залучення іноземних інвестицій.

Основною метою діяльності Трейд-клубу є інформування іноземних дипломатів про економічний, експортний, науково-технічний потенціал України, а також окремих його регіонів, сприяння українським центральним та місцевим органам влади у залученні інвестицій, встановленні прямих контактів між вітчизняними та іноземними підприємцями. Тому члени Трейд-клубу регулярно відвідують регіони України для налагодження зв’язків.

До Вінниці приїздили дипломати 13 країн – членів міжнародного трейд-клубу

Зустріч керівництва області і міста з дипломатами Трейд-клубу відбулася в приміщенні облдержадміністрації. За словами Віце-Президента Міжнародного Трейд-клубу, Першого секретаря Посольства Республіки Польща, радника із торгово-інвестиційних питань Малгожати Гавін, їх організація майже 25 років об’єднує торгових та економічних радників посольств, представників міжнародних організацій та інституцій в Україні. Сьогодні до Вінниці приїздили дипломати 13 країн та представники ще п’яти міжнародних інституцій та організацій. Зокрема, Литовської республіки, Королівства Бельгії, Іспанії, Норвегії, Чеської Республіки, Китайської Народної Республіки, Румунії, Угорщини, Польщі, Німеччини, Аргентини.

«З нами також присутні представники Європейського банку реконструкції та розвитку, а також компанії Об’єднаних Арабських Еміратів, канадсько-української спілки та азербайджанської спілки, - розповідає Малгожата Гавін. - Як Трейд-клуб, так і індивідуально, ми вже не вперше відвідуємо Вінниччину. А наша головна мета – бути послами позитивного та максимально об’єктивного іміджу України в інших країнах. Сподіваюсь, що після нашого візиту ми будемо послами успіху у Вінниці та Вінницькій області. Я мала змогу подивитися на економічні та соціальні показники вашого регіону за 2017 рік. Вони дуже стабільні і позитивні. Зокрема вражає зростання експорту та імпорту. Це свідчить про великий торгово-економічний потенціал з нашими країнами. Ми із зацікавленням відвідаємо провідні підприємства вашого регіону, а завтра будемо активними учасниками інвестиційного економічного форуму».

Про економічні показники розвитку Вінниччини гостям розповів голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, зазначивши, що на сьогодні регіон є лідером в Україні щодо експорту сільгосппродукції, однак зацікавлений і у розвитку машинобудівного комплексу, промисловості будівельних матеріалів і впровадженні енергозберігаючих технологій та виробництва енергії з відновлювальних джерел. Наразі у Вінниці модернізується польсько-українське підприємство «Барлінек», яке займається виробництвом паркетної дошки. Це дасть можливість створити 300 додаткових робочих місць. А також ведеться будівництво 1-ї черги заводу холодильного обладнання, яке до кінця 2018 року забезпечить робочими місцями ще 1,5 тисячі вінничан.

«Хочу додати, що ніяке підприємство не буде успішним, якщо в ньому не будуть працювати успішні люди. А для того, щоб вони були успішними їм, в тому числі, треба жити в комфортних містах. І сьогодні у Вінниці робиться все для того, щоб людям, які в ньому проживають, було жити комфортно. Вважаю, що реформа місцевого самоврядування і децентралізація – це одна з найуспішніших реформ в Україні, - каже міський голова Сергій Моргунов. – В цьому році у Вінниці буде здано два дитячих садочка і будується ще чотири. І це якраз успішний приклад співпраці бізнесу і органів влади. Наша філософія наступна – не потрібно допомагати бізнесу, потрібно йому не заважати. Але, звичайно, якщо йому потрібна підтримка і сприяння від органів влади, ми відкриті для спілкування і співпраці. А враховуючи географічне положення Вінницької області, вважаю що вона може бути центром розвитку у різних сферах».

Дипломати Трейд-клубу у Вінниці будуть перебувати два дні. Вони ознайомляться з роботою двох підприємств: «Барлінека» та олійно-жирового комбінату. А завтра візьмуть участь у V Міжнародному інвестиційному форумі «Вінниччина – бізнес в центрі України».



Переглядів: 2451
Поширень: 0