На реалізацію другої фази українсько-швейцарського проекту, спрямованого на поліпшення надання комунальних і соціальних послуг в трьох регіонах України - Вінницькій, Сумській областях та Криму - буде використано більше 5 млн швейцарських франків.

Про це повідомила керівник українсько-швейцарського проекту в Україні Оксана Гарнець на конференції Децентралізація в дії.

За її словами, в рамках другої фази проекту - з 2010 по 2012 роки-здійснюватиметься подальша підтримка громад щодо децентралізації надання послуг, розширюючи географію діяльності та спектр впливу. "Крім Вінницької області та Автономної республіки Крим, до проекту буде залучено ще й Сумську область", - сказала вона.

Гарнець зазначила, що друга фаза проекту буде присвячена наданню послуг у сфері водопостачання, а також реалізації проектів, пов\'язаних з твердими побутовими відходами. "Якщо в рамках першої фази з 2007 по 2009 рік ми використали 3,2 млн швейцарських франків, то в рамках другої фази загальна сума бюджету становить 5,1 млн швейцарських франків", - сказала вона.

За словами керівника проекту, головною метою цієї програми стане також створення практичної методичної навчальної бази для просування процесу адміністративно-територіальної реформи. "З цією метою в рамках проекту будуть створені спеціальні наукові курси на базі Національної академії державного управління та Академії муніципального управління для чиновників, органів місцевого самоврядування, держслужбовців і депутатів місцевих рад", - зазначила вона.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва України Анатолій Ткачук, у рамках першої фази проекту була розроблена "дуже потужна законодавчо-проектна база, половина задуманого вже втілена в конкретні проекти." Зараз ми цілком можемо отримати певний відступ назад в плані часу, але через кілька місяців, максимум рік, затишшя все це буде втілено в життя ", - запевнив він.

Швейцарсько-український проект підтримки децентралізації в Україні фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва, а також впроваджується за допомогою Швейцарського ресурсного центру розвитку та консультації. Головні завдання проекту: розвиток децентралізованих підходів у наданні публічних послуг, зокрема, поліпшення комунальних і соціальних послуг.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів обмежив термін дії ліцензій на здійснення виробництва комунальних послуг 5 роками.


Переглядів: 2926
Поширень: 0