Для підвищення безпеки на нерегульованих пішохідних переходах в цьому році у Вінниці здійснюється ряд робіт. Зокрема, це обладнання додатковим освітленням, дорожніми знаками та помаранчевими фігурами у вигляді хлопчика. Першочергово такі роботи виконувались біля шкіл та дитячих садочків. Загалом роботи по підвищенню безпеки на пішохідних переходах було праведно на більш ніж тридцяти об’єктах.

Рисунок188.jpgЯкісне освітлення пішохідних перехові в темну пору доби має ключове значення в питанні підвищення безпеки пішоходів. Тому цього року у Вінниці розпочалось запровадження принципово нових стандартів до облаштування таких ділянок доріг біля дитячих закладів.

З початку 2017 року було додатково освітлено територію біля більш ніж 30 нерегульованих пішохідних переходів поблизу шкіл та садочків. Обсяг робіт визначався відповідно до місця розташування переходів. На дорогах з жвавим рухом автотранспорту окрім покращення освітлення було встановлено фігури у вигляді хлопчика з яскраво помаранчевими елементами. Наразі такими елементами облаштовано 20 переходів, ще один – в роботі.

Такі роботи виконано по вулиці Гоголя біля школи №4, по вулиці Богдана Ступки біля школи №5, по вулиці Стрілецькій поруч зі школою №6, біля ліцею №7 (вул. Владислава Городецького).

Цьогоріч поблизу більш ніж 30 нерегульованих пішохідних переходів біля шкіл та садків підвищено рівень освітлення

По два пішохідних переходи додатково освітлено біля ЗОШ №8 (Володимира Винниченка), №11 (Тараса Сича та Данила Нечая), №20 (вул. Чумацька та біля вул. Кибальчика), №14 (вул. Івана Богуна). Також світлодіодне додаткове освітлення, «помаранчеві чоловічки» та відеоспостеження встановлено на переходах поблизу ЗОШ №12 (вул. Максима Шимка), №13 (вул. Максима Шимка).

Також безпечнішими стали переходи біля шкіл №27 (вул. Ватутіна), №31 (вул. Богдана Ступки), №32 (перехрестя вул. Острозького та Некрасова), №34 (Миколи Ващука), №35 (Миколи Ващука).

Ще два біля ДНЗ №43 (вул. Чехова та вул. Олега Антонова) та один – біля школи мистецтв «Вишенька» (вул. Василя Порика).

На переході біля ЗОШ №11 встановлено додаткову опору з світлодіодним світильником на підході з вулиці Шепеля. Поблизу садочку №16 перехід підсилено світлодіодним світильником. Також зроблене додаткове освітлення на підході до школи №25, два світлодіодні світильники облаштовано над входами в підземний перехід біля ЗОШ №29. Біля переходу по вулиці Некрасова, де часто ходять дітки з ДНЗ №77, встановлено додатково опору та вмонтовано світлодіодний світильник. Крім того, збільшили рівень освітлення поблизу школи №36, ДНЗ №№7, 4, 24, 28, 29, 58 тощо.

Також в цьому році буде додатково освітлено пішохідний перехід біля ЗОШ №19.

Додатково

Минулого року мережу вуличного освітлення міста розширено майже на тисячу світлодіодних енергозберігаючих світильників. Найбільш інтенсивно ці роботи велись на приєднаних територіях. Енергозберігаючі лампи з’явились на ділянках вулиць Данила Нечая, Затишна, Щаслива, Абрикосова, Хмельницькому, Гніванському та Немирівському шосе тощо. Також енергозберігаючі світильники встановили по вулицях Порика, Космонавтів, Київська тощо ​



Переглядів: 2528
Поширень: 0