Вони обговорили ряд питань, що стосуються антикорупційної політики в органах місцевого самоврядування зокрема та в Україні в цілому.

Очільник міста Володимир Гройсман розповів Аке Петерсону про досягнення у напрямку впровадження антикорупційної політики, виявлення і протидії корупційним загрозам у Вінниці. Зокрема, у травні минулого року у виконкомі Вінницької міської ради проведено навчання з впровадження «Системи протидії корупційним загрозам». Ці навчання проходили в рамках сертифікації системи управління якістю на відповідність до норм міжнародного стандарту ISO 9001:2008 з врахуванням антикорупційних процедур та заходів.

Також для публічності та відкритості діяльності виконавчих органів влади на офіційному сайті міськради публікуються усі прийняті виконкомом та депутатами рішення. Крім того, в рамках «Муніципального університету» відбувається підвищення кваліфікації посадових осіб та вивчається нове законодавство України у сфері запобігання та протидії корупції.

У минулому році польсько-українською групою «Системи якості» та англійською групою «BSI Management Systems» проведено внутрішній, зовнішній, сертифікаційний та наглядовий аудити. За їх результатами Вінницька міська рада отримала Міжнародний сертифікат якості у системі управління суспільною відповідальністю та протидії корупційним загрозам.

Міський голова Володимир Гройсман також відзначив, що, незважаючи на істотні зрушення у системі протидії корупційним діянням, деякі питання залишаються невирішеними. «Я вважаю, що в Україні просто необхідне проведення адміністративної реформи, - говорить мер. - Ми повинні працювати над тим, аби удосконалювати систему протидії корупційним загрозам, впроваджуючи європейський досвід».

Представник Генерального секретаря відверто зізнався, що вражений виконанням у Вінниці тих вимог та рекомендацій, які ставить Рада Європи перед Україною в цілому. «Приємно те, що ви розумієте проблему і поступово намагаєтесь її вирішувати, - говорить Аке Патерсон. - Ви на правильному шляху».


Переглядів: 3058
Поширень: 0