В осінніх ярмарках, які розпочнуться вже 30 вересня, приймуть участь близько 200 товаровиробників з усієї Вінниччини. Про це повідомив сьогодні директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко під час щотижневої апаратної наради.

За словами керівника Департаменту, починаючи з 30 вересня по 28 жовтня 2017 року в м. Вінниці на площі біля ТЦ «Plaza Park» (район «Вишенька», вул. Келецька, 117-Б) будуть проводитись осінні сільськогосподарські ярмарки з продажу населенню сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів.

«В минулому році, було проведено 7 осінніх сільськогосподарських ярмарків, в яких прийняло участь близько 1500 одиниць автотранспорту. За період проведення даних заходів, суб’єктами господарювання та населенням вивезено сільськогосподарської продукції і продовольчих товарів на загальну суму близько 16 млн. грн. В цьому році, планується 5 таких ярмарків, на які заплановано задіяти близько 1100-1200 одиниць автотранспорту. У цьогорічних ярмарках будуть приймати участь близько 200 товаровиробників майже з усієї області, а також учасники з інших областей України. Жителям та гостям міста Вінниці буде запропоновано товарів на суму понад 3,0 млн. гривень», - зазначив Володимир Мережко.

Яку продукцію зможуть придбати вінничани на традиційних осінніх ярмарках, які стартують вже у суботу?

Традиційно на ярмарках в широкому асортименті будуть представлені різноманітні продукти харчування, зокрема овочі, фрукти, баштанні культури, м'ясо та м'ясопродукти, молоко і молочні вироби, риба, борошно-круп'яні вироби, олія, мед, яйця, хлібобулочні вироби, консервовані продукти, зерно та інші продовольчі товари. Також, планується реалізація швейних виробів з національною символікою та сувеніри.

Володимир Мережко також підкреслив, що з метою здешевлення сільськогосподарської продукції, облдержадміністрацією спільно з райдержадміністраціями відпрацьовується питання щодо участі в ярмарках переважно фермерських господарств.

Крім того, Департаментом проводиться моніторинг цін на визначені продукти харчування, які будуть представлені на ярмарку. Учасникам ярмарку разом із запрошенням будуть надаватися рекомендовані ціни і ті суб‘єкти господарювання та фізичні особи, які будуть ігнорувати такі ціни більше не будуть допускатися на сільськогосподарські ярмарки.



Переглядів: 3425
Поширень: 0