Комплекс зможе приймати до 225 пацієнтів одночасно. У ньому працюватимуть 15 операційних залів, відділення реанімації, травматології, ортопедії, урології та серцево-судинної хірургії. Усі палати будуть одно- та двомісними, оснащеними подачею кисню, Wi-Fi, телевізором і телефоном.

До кінця цього року очікується придбання медичного обладнання на суму 45 млн грн. Обладнання закуплять через тендер. Також очікується додаткова дотація від Уряду на 100 мільйонів – їх використають на ремонт операційних та реанімації.

Медики Вінниччини сподіваються, що хірургічний центр стане гідним осередком наукових розробок, а також цінним подарунком до 100-літнього ювілею лікарні.

Але найголовніше - робота нового комплексу суттєво покращить рівень і комфорт надання хірургічної допомоги громадянам нашого краю та стане окрасою медичної Вінниччини.

Довідка:

Сьогодні Вінницька обласна клінічна лікарня імені М.І.Пирогова, де розміщено 12 клінічних кафедр і циклів Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова, є провідним лікувальним та науковим закладом області.

В лікарні працює 324 лікарі, із них 8 заслужених лікарів України, 28 кандидатів медичних наук, 3 доктори медичних наук.

Лікарня надає висококваліфіковану лікувальну, консультативну допомогу населенню області. Щорічно в закладі лікується більше 25000 хворих, половина з них оперується.

В лікарні функціонує 20 стаціонарних відділень на 730 ліжок, поліклінічне відділення, 13 параклінічних відділень.

За 100 років свого існування Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова перетворилася у найсучасніший, найпотужніший лікувальний заклад Вінницької області.

Фахівці лікарні забезпечують невідкладну допомогу опіковим хворим, хворим з шлунково-кишковими кровотечами, травмами ока, онкогематологічним хворим. Ці служби є єдиними в області.



Переглядів: 2201
Поширень: 0