Сьогодні у Вінниці відбувся форум «Марафон можливостей для бізнесу у Вінниці», на якому був підписаний Меморандум про співпрацю Вінницької міської ради та Спілки українських підприємців. Відповідно до цього документу у нашому місті відкриють офіційне представництво Спілки, де підприємцям надаватимуть консультативну допомогу, професійні поради, розповідатимуть про успішний передовий досвід тощо.

Розвиток малого і середнього бізнесу є одним з основних пріоритетів Стратегії розвитку міста «Вінниця:2020». Для досягнення цілей, передбачених в Стратегії, у мерії формується пакет програмних документів, які в комплексі стануть базою для системного економічного розвитку міста. Одним з таких документів, який вже розроблений і затверджений міською радою, є Програма посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва у Вінниці. В ній, серед іншого, передбачені ряд заходів, які спрямовані на досягнення цілей програми.

Сьогоднішній форум «Марафон можливостей для бізнесу у Вінниці» організований в рамках виконання заходів програми. На нього з’їхались представники бізнесу з усієї України. Серед яких – власники та керівники відомих українських мереж та великого бізнесу – «Нової пошти», UBC GROUP, Stekloplast, ТМ «КОСМО», Midland Development Ukraine та інших.

У Вінниці буде відкрито представництво Спілки українських підприємців, де надаватимуть в тому числі й консультативну допомогу

Під час заходу був підписаний Меморандум про співпрацю Вінницької міської ради та Спілки українських підприємців.

«Ми підписали Меморандум, в якому в тому числі зазначено, що Спілка українських підприємців відкриє своє представництво у Вінниці. Оскільки це дуже демократична та відкрита організація, ми зазвичай оголошуємо відкритий конкурс серед членів Спілки українських підприємців, які хочуть стати представником у якомусь місті. Кандидати повинні подати заявку та зробити презентацію, у якій відповісти на питання: що я можу зробити, чому я заслуговую бути представником української бізнес-спільноти у місті, що я можу зробити у місті, як представник Спілки українських підприємців. Тож я запрошую активних вінницьких підприємців взяти участь у конкурсі», – каже Президент спілки підприємців Вячеслав Климов.

У Вінниці буде відкрито представництво Спілки українських підприємців, де надаватимуть в тому числі й консультативну допомогу

«Сьогоднішня подія знакова для міста та регіону, адже представництво Спілки українських підприємців допоможе більш ефективніше налагодити діалог між бізнесом та міською радою. Я думаю, що вінницький бізнес буде активним учасником Спілки, адже він є патріотичним, соціально відповідальним і має великі перспективи», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Як зазначила виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова, Меморандум передбачає спільну роботу над питаннями, направленими на спрощенням ведення бізнесу в регіоні, розвиток підприємництва та створення нормальних сприятливих умов.

«Меморандумом передбачено відкриття у Вінниці офіційного представництва нашої спілки. Взагалі, в Україні вже є чотири таких осередки – у Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі. Взагалі, наша спілка лобіює системні зміни на законодавчому рівні, які б покращили умови ведення бізнесу для підприємців, підтримуємо наших виробників експортерів, проводимо багато подій, спрямованих на обмін досвідом, надаємо консультації тощо», – розповіла Катерина Глазкова.



Переглядів: 2199
Поширень: 0