У його рамках на вінничан чекає відкриття першого в Україні пам’ятника Симону Петлюрі, військово-історична реконструкція вуличного бою Армії Української Народної Республіки та Галицької Армії проти більшовицьких та білогвардійських підрозділів. А також – показовий виступ 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних Сил України. 

В Україні відзначають День захисника України 14 жовтня. Вже другий рік поспіль в цей день у Вінниці проходитиме фестиваль військово-історичної реконструкції «Вінниця – столиця УНР».

О 12 годині на майдані В.Стуса відбудеться показовий виступ  8-го окремого полку спеціального призначення Збройних Сил України. 50 людей з цієї бригади на майдані Стуса покажуть реконструкцію сучасного бою в сучасних умовах життя, ведення бойових дій у сучасній амуніції з сучасною технікою та озброєнням. Буде показана реконструкція бою визволення заручників, які були захоплені терористами в умовах військових дій.

Програма ІІ Всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконстуркції "Вінниця - столиця УНР" до Дня захисника України 

Також 14 жовтня о 14:00 у Вінниці відкриють пам’ятник Симону Петлюрі за адресою вул. Симона Петлюри,15.

О 14.30  на вулиці Соборній відбудеться урочиста хода учасників клубів військово-історичної реконструкції (вул.Соборна)

О 15:00 На Європейській площі відбудеться військово-історична реконструкція вуличного бою Армії УНР та Галицької Армії проти більшовицьких і білогвардійських підрозділів

Організатори фестивалю звертають увагу вінничан на те, що під час реконструкцій будуть чутні постріли. Їх не потрібно боятись, оскільки це лише відтворення бойових дій, і вони не несуть жодних загроз.



Переглядів: 3958
Поширень: 0