На запрошення  міжнародних партнерів GIZ та SECO міський голова Сергій Моргунов нещодавно відвідав Цюріх, з яким Вінницю пов’язує питання громадського транспорту. Про результати візиту очільник Вінниці написав на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

"2006-го року було підписано Меморандум про передачу швейцарських трамваїв Вінниці, і за кілька років ми отримали більше сотні цюріхських трамваїв.

Зустрілись з керівництвом місцевої муніципальної транспортної компанії VBZ. У нас вони жваво цікавились, як працюють передані ними «Міражі» та «Карпфени» у Вінниці. Ознайомився з роботою основного депо компанії: завдяки гарній комплектації обладнанням тут можна проводити капітальні ремонти будь-якої складності трамваїв, тролейбусів та іншої муніципальної техніки, що потребує ремонту.

 З Цюріха у Вінницю знову можуть поїхати трамваї

Але основним питанням візиту було обговорення ще одного спільного майбутнього проекту. Йдеться знову про передачу трамвайних вагонів, що поки працюють тут в Цюріху, і які муніципальна транспортна компанія планує замінити новим рухомим складом, що почнуть виробляти на замовлення VBZ з 2018 року. Згідно з планами виробництва та поточної потреби громадського транспорту Цюріха, VBZ буде здатним розпочати процес відправки вагонів з 2021 року. До цього часу нашому КП «ВТК» також необхідно буде провести величезну підготовчу роботу: підсилити та модернізувати силове електричне обладнання, відпрацювати готовність рейкового господарства, скорегувати транспортну стратегію нашого міста.

 З Цюріха у Вінницю знову можуть поїхати трамваї

Приємно, що наші швейцарські партнери дуже задоволені співпрацею по першому проекту. Розповіли, що були вражені професіоналізмом вінницької транспортної команди і оперативністю вирішення непередбачуваних проблем. А ще розказали, що наші електромеханіки багато чому навчили місцевих спеціалістів під час підготовчих робіт у 2006 році. Сподіваюсь, ми і далі будемо здатні продовжити цю практику!

 З Цюріха у Вінницю знову можуть поїхати трамваї

Домовились відпрацювати детальний план впровадження проекту як частини проекту «Інтегрований розвиток міст України», що впроваджується за підтримки німецької урядової компанії GIZ та уряду Швейцарії". - написав Сергій Моргунов.



Переглядів: 4902
Поширень: 0