25 жовтня на Вінниччину з робочим візитом прибув генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов разом з керівниками департаментів концерну. У зв’язку з цим, в приміщенні облдержадміністрації під головуванням очільника області Валерія Коровія, відбулась нарада «Сучасні виклики обороноздатності держави та перспективи імпортозаміщення на підприємствах машинобудівної галузі», за участю директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдежадміністрації Володимира Мережка та 30 керівників найбільших промислових підприємств машибудівної галузі Вінницької області.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій подякував всім учасникам наради за співпрацю, розуміння та намагання робити все, щоб Вінницька область рухалась вперед: «У лютому 2016 року ми разом з Романом Анатолійовичем підписали Меморандум про співпрацю між Державним концерном «Укроборонпром» та Вінницькою обласною державною адміністрацією, який є прикладом ефективної тісної співпраці. Він включає весь комплекс питань відносно активізації та більш інтенсивної завантаженості потужностей машинобудівних підприємств. І на сьогоднішній день ми бачимо потужний поступ вперед»

Навіщо генеральний директор ДК «Укроборонпром» приїздив до Вінницького губернатора?

Крім того, очільник області зазначив, що підприємства Вінницької області зацікавлені у виконанні державного оборонного замовлення та участі у програмі імпортозаміщення.

«Враховуючи те, що підприємства, які входять до складу Державного концерну «Укроборонпром», мають розгалужену інфраструктуру та можливості для комунікацій, в нас були попередні домовленості щодо залучення інвестицій та створення нових робочих місць. В лютому 2017 року відбулись перші перемовини з компанією Delphi, в липні нами вже була підписана угода, а минулого тижня – запущено перше виробництво. До кінця 2017 року на підприємстві буде створено 600 робочих місць, а по завершенню 2018 року – більше 2 тисяч», - підкреслив Валерій Коровій.

Навіщо генеральний директор ДК «Укроборонпром» приїздив до Вінницького губернатора?

В свою чергу, генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов презентував діяльність установи: «Підприємства «Укроборонпрому» знаходяться практично у всіх областях України. У Вінницькій області на сьогодні функціонує три підприємства: ДП «45 Експериментальний механічний завод», ТОВ «Вінницький авіаційний завод» та ДП «Електричні системи». ДК «Укроборонпром» охоплює 134 підприємства, де працює 80 тисяч працівників. Умовно ці підприємства ми поділяємо на кластер бронетехніки, кластер авіаційного ремонту та виробництва, підприємства суднобудівної галузі, кластер високоточної зброї та боєприпасів, а також кластер радіолокації та засобів електронної боротьби. Якщо в 2014 році чистий дохід концерну складав 16 млрд. грн., в 2015 році – 21,5 млрд. грн., в 2016 році – 28 млрд. грн., то в 2017 році ми очікуємо цей показник на рівні 35 млрд. грн. За останні 4 роки нами було сплачено 12,4 млрд. грн. податків.»

Навіщо генеральний директор ДК «Укроборонпром» приїздив до Вінницького губернатора?

Крім того, він наголосив, що з огляду на сучасну ситуацію в Україні, вкрай важливого значення набуває питання імпортозаміщення: «Розглянемо це на прикладі БТР-4. У 2014 році 45% його комплектуючих були українського виробництва, 45% - російського виробництва, а 10% – західного. В 2015 році 65% комплектуючих – від вітчизняного виробника, а 35% - західного. В 2016 році вітчизняними підприємствами вже було укомплектовано 80%. Наша задача на сьогодні – залишати чим більше коштів всередині країни та виключити імпорт в цій галузі.»

В ході наради директор Департаменту виробництва ДК «Укроборонпром» Олексій Кваша розповів щодо поточного стану співпраці концерну з вінницькими підприємствами та перспективами подальшої роботи з імпортозаміщення продукції оборонної галузі.

Навіщо генеральний директор ДК «Укроборонпром» приїздив до Вінницького губернатора?

Також, присутні керівники промислових підприємств машибудівної галузі області презентували наявні виробничі потужності та можливі перспективи співпраці з ДК «Укроборонпром».

Крім того, директор ДП «Електричні системи» Олександр Тіщенко розповів присутнім про створення на базі ДП «45 Експериментальний механічний завод» українсько-американського підприємства з виробництва автокомплектуючих та перспективи його розвитку.

По завершенню наради, голова облдержадміністрації Валерій Коровій разом з керівництвом ДК «Укроборонпром» відвідав ДП «Електричні системи», де тиждень тому вже було запущено перше виробництво.



Переглядів: 2841
Поширень: 0