В дворах багатоповерхівок по вул. 600 річчя 76, 78, 80 та вулиці Андрія Первозванного, 2 завершили облаштування прибудинкових територій. Розширили проїзди, облаштували кармани для паркування транспорту на 59 паркомісць, тротуари, здійснили вимощення навколо будинків. А також встановили дитячий-спортивний мультикомплекс. Якість виконання робіт проінспектував під час виїзної наради 2 листопада міський голова Сергій Моргунов.

Комплексні ремонти прибудинкових територій проводяться третій рік поспіль – у всіх мікрорайонах міста. За цей час обсяги робіт по асфальтуванню зросло більш ніж у 5 разів (2015-го було 11,3 тис м2, у цьому році – біля 60 тисяч) . Майже уп’ятеро збільшилось і фінансування проведення капремонтів та благоустрою з міського бюджету.

«По капремонту прибудинкових територій маємо серйозну динаміку: якщо у 2015-му це було 18 дворів, 2016-й – виконали роботи по 37 об’єктах, то 2017 рік – за планом 64 будинки. Уже виконано роботи на територіях 56 багатоквартирних житлових будинків. Ще у 8 дворах роботи на завершальному етапі. Цього року на це передбачено 37 млн грн. Завдяки фінансовій децентралізації нам вдається більше коштів направляти як на благоустрій прибудинкових територій, так і на інші галузі життєдіяльності міста. В рамках таких капремонтів є база, яку ми робимо для жителів: це облаштування тротуарів, проїжджої частини, парковочних місць тощо. Якщо є додаткові якісь потреби у мешканців, наприклад, встановлення лавочок, урн, то це вже на умовах співфінансування», - каже міський голова Сергій Моргунов.

Цього року у Вінниці вже завершили капремонт 56 прибудинкових територій багатоповерхових будинків

Мешканці багатоповерхівок по вул. 600 річчя 76, 78, 80 та вулиці Первозванного, 2 самі ініціювали ремонт своєї прибудинкової території та звернулися до депутата міської ради Юрія Зажирка. «Територія була в неприглядному стані. Зараз ми маємо гарний результат. Хочемо в подальшому тут ще облаштувати міні-футбольне поле, аби тут могли відпочивати і діти, і дорослі», - розповів Юрій Зажирко.

Цього року у Вінниці вже завершили капремонт 56 прибудинкових територій багатоповерхових будинків

В одному із цих будинків мешканці зараз визначили для себе першочерговим питанням замінити внутрішні мережі за програмою співфінансування (коли 70 % витрат забезпечує міська рада і 30 % – мешканці). Наразі вже закупили й усі необхідні матеріали для проведення робіт.

На наступний рік у цьому кварталі продовжать ремонтувати прибудинкові території й інших багатоквартирних будинків.  



Переглядів: 2527
Поширень: 0