Вже незабаром на першому поверсі історичної будівлі, що за адресою Пушкіна 11, відкриється Центр підтримки інституцій громадянського суспільства (NGO-HUB). Якщо інші аналогічні установи з’являлися в Україні за сприяння виключно неурядових організацій або бізнесу, то вінницькій Соціохаб є унікальним тим, що він створюється за підтримки муніципальної влади, яка підтримала пропозиції громадських організацій у необхідності такого відкритого майданчика для громадськості. На сьогодні ремонтні роботи фактично завершені.

Приміщення Центру підтримки інституцій громадянського суспільства капітально відремонтували. Укріпили стелю, поклали додаткові балки, знесли старі перегородки і встановили мобільні «трансформери», які за потреби можна скласти і створити великий простір для колективної роботи. У NGO Hub є вітальня, в якій за горнятком кави можна буде обговорити ідеї розвитку міста, кімната для переговорів та конференц-зала, яка дає можливість проводити заходи за участю сотні осіб.

Ідея створити такий центр для громадських організацій з’явилася ще у 2014 році. Рік тому, якраз в листопаді, розпочали ремонтно-реставраційні роботи. Наразі залишилося встановити меблі та обладнання. Міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради 2 листопада відзначив, що до оформлення приміщення підійшли креативно і водночас практично.

У Вінниці створили Центр підтримки інституцій громадянського суспільства NGO-HUB

«Це майданчик для того, аби обговорювати ті чи інші проблеми, які є у громадських організаціях з представниками Вінницької міської ради. Якщо ми сьогодні працюємо в рамках Інтегрованого розвитку міста спільно з GIZ, то там теж визначається багато сегментів щодо формування різних стратегій життєдіяльності міста. Це той простір, який дозволить якісно обговорювати різні питання і напрацьовувати ті чи інші стратегії. Думаю, громадські організації далі самі мають визначитися, хто тут буде координатором. Хочу нагадати, що у цьому ж приміщенні два роки тому ми відкрили на 2-му поверсі унікальний інноваційний центр для розвитку ІТ-технологій – іHUB, так званий «бізнес-інкубатор», у рамках співпраці з Посольством Норвегії. Вже тоді ми подумали, що логічно було б зробити на першому поверсі майданчик для громадських організацій. Таким чином, у цій будівлі сформовано особливий простір, який буде використовуватися для обміну думок, створення нових проектів та генерування ідей», - каже міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці створили Центр підтримки інституцій громадянського суспільства NGO-HUB

У планах щодо Центру підтримки інституцій громадянського суспільства - розробити комунікаційну стратегію NGO Hub, брендинг, веб-платформу.

У Вінниці створили Центр підтримки інституцій громадянського суспільства NGO-HUB

«У грудні минулого року на Першому форумі розвитку громадянського суспільства міста Вінниці «Точки взаємодії», в якому взяли участь 144 представники ІГС та муніципалітету, ми обговорили потенційні напрямки діяльності NGO Hub. В результаті роботи в групах від учасників форуму надійшло більше 50 пропозицій. А у січні 2017-го на першому засіданні робочої групи за участю 48 представників ІГС, КП «Інститут розвитку міст» та Департаменту правової політики та якості було більш детально опрацьовано напрямки діяльності NGO Hub та обумовлено подальшу співпрацю в рамках розробки концепції. На другому засіданні за участі понад півсотні представників громадських організацій ми обговорювали моделі управління та адміністрування, а також просторову організацію та технічне завдання для розробника дизайну Хабу. Плануємо залучити в рамках проекту «Місто зі змістом: простір комунікації та партиципації» за підтримки ПРОМІС експертів для розробки стратегії розвитку Центру», - розповіла директор Інституту розвитку міст Аліна Дяченко.

У Вінниці створили Центр підтримки інституцій громадянського суспільства NGO-HUB

У NGO Hub планують проводити дискусійні платформи, кіноклуби, конференції, семінари, круглі столи, прес-конференції, лекторії, навчальні гуртки та інше.



Переглядів: 4845
Поширень: 0