Протягом місяця в рамках Канадської поліцейської місії в Україні на базі тренінгового центру ГУНП Вінниччини в умовах, наближених до реальних, проводиться навчання інструкторів поліції з особистої безпеки. Третього листопада майбутні інструктори продемонстрували отримані знання з тактики самозахисту та затримання озброєних злочинців.

Сьогодні завершився практичний етап підготовки, який базувався на відпрацюванні різних сценаріїв затримання злочинців, транспортних засобів з різними видами загроз, звільненні будівель та прийомах фізичного контролю правопорушника.

Канадці навчають у Вінниці майбутніх поліцейських-інструкторів з особистої безпеки

Як зазначив представник Королівської канадської поліції Мітч Мерсьєр, мета курсу - навчити українських поліцейських правильно застосовувати і використовувати силу та безпечно підходити на місце злочину.

Канадці навчають у Вінниці майбутніх поліцейських-інструкторів з особистої безпеки

Сьогодні поліцейські відпрацьовували свої дії за наступним сценарієм. До поліції надійшло повідомлення від жінки про те, що після сварки, її чоловік взяв ніж та поїхав на машині у невідомому напрямку. Поліцейські наздогнали та зупинили машину, у якою керував чоловік заявниці, але він дістав ніж та погрожував, спричинити собі смертельну травму шиї. Екіпаж поліцейських шляхом перемовин переконав уявного правопорушника скласти зброю. Обеззброєний чоловік все одно здаватися поліції не збирався, тоді до нього застосували засоби фізичного впливу та кайданки.

Канадці навчають у Вінниці майбутніх поліцейських-інструкторів з особистої безпеки

- Для мене цей навчальний курс є корисним, адже все, чого нас навчили ми зможемо щодня використовувати у повсякденній роботі. Умови, в яких нас навчають, наближені до реальних. Можливо, під час затримання правопорушників хтось потрапляв у ситуації, які сьогодні є інсценованими. Це дає змогу проаналізувати свої дії, знайти нові рішення та підходи під час виконання службових завдань, – розповідає інструктор з особистої безпеки ГУНП у Харківській області Геннадій Щеборовський. – Повернувшись додому, я передам отриманні знання своїм колегам, що вдосконалить їхні навички з самооборони, прорахунку усіх можливих варіантів дій зловмисників, оцінки ризиків.

Канадці навчають у Вінниці майбутніх поліцейських-інструкторів з особистої безпеки

Наступного тижня після складання заліків 20 учасників навчань отримають сертифікати інструкторів та надалі зможуть на європейському рівні навчати українських поліцейських.



Переглядів: 4320
Поширень: 0