Сьогодні, 3 листопада, в рамках відзначення Днів Японії у Вінниці, Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі, міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій висадили три символічні сакури біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії. Раніше працівники «Вінницязеленбуд» тут висадили ще 67 саджанці сакур.

2017 рік згідно Указу Президента України є роком Японії в Україні з нагоди святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами.

У березні цього року Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, передав Вінниці сертифікат на висадження 80 саджанців сакур. 10 з яких висадили біля міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія». А 70 – біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії.

У Вінниці висадили алею із 70 сакур

«Вінниця в багатьох сферах займає лідируючі позиції. Тому ми й обрали Ваше місто для висадження сакур. У Київській резиденції у мене ростуть сакури. Це дерево для нас символізує Японію», - розповів під час висадження сакур Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

У Вінниці висадили алею із 70 сакур

«Українська вишня і японська сакура мають багато спільного – ці дерева для наших народів символізують продовження життя. Україну і Японію, на превеликий жаль, об’єднує таке поняття як «техногенна катастрофа». У нашій державі це був Чорнобиль у 1986 році, у Японії – Фукусіма у 2011-му. Тому ми вирішили висадити сакури на площі біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії. Це як символ нового життя і потрібно робити все для того, аби не допустити більше таких техногенних катастроф», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці висадили алею із 70 сакур

Додамо, що сакури у Вінниці почали висаджувати з минулого року. Вони уже ростуть на відремонтованій торік вул. Порика, майдані Незалежності та по ІІ-й частині проспекту Космонавтів. ​



Переглядів: 7030
Поширень: 0