5-го листопада близько 21-ї години на вулиці Данила Галицького патрульні помітили автомобіль Mercedes, який порушив правила дорожнього руху. За кермом автівки перебував іноземець.

Спілкуючись з ним, інспектори встановили, що 23-річний юнак не отримував посвідчення водія, за що на нього виписали постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП.

Зв’язавшись з черговим міграційної служби, патрульні з'ясували, що іноземець, можливо, перебуває на території України незаконно. Також в поліцейських виникли питання щодо навчального закладу, студентом якого являється юнак: в документах не збігалась дата в’їзду з датою прийняття його на навчання.

Вінницькі патрульні виявили іноземця, який незаконно перебував на території України

Автомобіль правопорушника евакуювали на арештмайданчик. Хлопця передали працівникам міграційної служби, які, як з’ясувалось, вже давно його розшукують.

Охоронці порядку склали на нього матеріали за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

Довідково:

На Вінниччині триває операція «Мігрант» , яка проводиться з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Впродовж двох тижнів профілактичних заходів поліцейські виявили 89 іноземців та осіб без громадянства, які порушили законодавство України.

З початку загальнодержавних профілактичних заходів «Мігрант» поліцейські спільно з спільно з працівниками державної Міграційної служби встановили місцеперебування 28 іноземців, які нелегально перебували на території України.

У 21 випадку підрозділами державної Міграційної служби винесені рішення про примусове повернення вказаних осіб до країн походження.

Виявлено 89 іноземців та осіб без громадянств, які порушили законодавство України про правовий статус іноземців. На вказаних громадян складені протоколи про адміністративні правопорушення : 71 протокол за ст.203 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) , 17 протоколів за ст.205 КУпАП (невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) та 1 протокол за ст. 204 (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів).

Профілактична операція триватиме до кінця листопада.


 



Переглядів: 1526
Поширень: 0