У Вінницькому обласному клінічному онкологічному диспансері з'явився перший пересувний УЗД-апарат. Його медичному закладу сьогодні, 9 листопада, передала компанія ДТЕК, яка працює з Вінницькою облдержадміністрацією в рамках соціального партнерства.

В передачі ультразвукової системи нового покоління взяли участі голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, директор департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович та директора з регіональної політики ДТЕК Тетяна Оверіна.

За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, сьогодні спільне завдання як медиків, так і обласної влади зробити Вінницький обласний клінічний онкодиспансер найкращим в Україні. Аби заклад був конкурентоспроможним не лише з державними, а й з приватними лікарнями.

Вінницький обласний онкодиспансер отримав у подарунок мобільний УЗД-апарат

"Ми маємо підняти на новий якісний рівень лікарні третього рівня, це ті, які надають спеціалізовану медичну допомогу. Одним із таких закладів є обласний онкологічний диспансер. Він має бути найкращим в Україні. Сьогодні це стратегічне завдання, яке стоїть перед нами і ми в цьому напрямку рухаємося. Так, в минулому році за рахунок фонду регіонального розвитку зроблено реконструкцію гінекологічного відділення. Цьогоріч розпочато капітальний ремонт урологічного. Важливо, аби цьогоріч завершити виготовлення проектно-кошторисної документації щодо реконструкцію поліклінічного відділення диспансеру. Адже поліклініка розрахована на прийом 120-150 пацієнтів вдень,а, насправді, лікарі приймають більше 350 пацієнтів. Реконструкція поліклінічного відділення дасть можливість уникнути наявних черг. Паралельно, крок за кроком будемо забезпечувати диспансер сучасним обладнанням. Зокрема, в наступному році буде придбано комп’ютерний томограф вартістю у 15 мільйонів гривень. Апарат вкрай необхідний для якісної діагностики. Переконаний, що за 2-3 роки зробимо значний крок в напрямку надання більш якісної допомоги в даному медичному закладі", – зазначив Валерій Коровій.

Вінницький обласний онкодиспансер отримав у подарунок мобільний УЗД-апарат

За словами очільника Вінниччини, область давно співпрацює з компанією ДТЕК, вже реалізовано чимало спільних проектів, зокрема, й придбання ультразвукової системи для Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру. На цьому співпраця з ДТЕК не завершується.

За словами головного лікаря Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимира Шамрая, у минулому році у відділенні УЗД було прийнято майже 13 тисяч пацієнтів. Відтак, для онкологічного диспансеру сучасна ультразвукова система була вкрай необхідною, тим більше, що це обладнання "нового покоління".

Вінницький обласний онкодиспансер отримав у подарунок мобільний УЗД-апарат

"Такого апарату у нас не було, і ми використовували обладнання застаріле, яке не можна застосовувати на сучасному рівні. Нова УЗД-система, яку ми отримали, італійського виробництва, дозволяє обстежувати хворих, виконувати весь спектр діагностичних маніпуляцій пацієнтам не лише безпосередньо у відділенні ультразвукової діагностики, а й у будь-яких відділеннях диспансеру. Для нас це важливо, адже у разі виникнення ургентної ситуації, лікарі мають можливість швидко діагностувати проблему та вчасно надати хворому необхідне лікування", - зазначив Володимир Шамрай.

Обстеження на новому сучасному апараті будуть максимально об'єктивні, адже обладнання дозволяє давати на екран чітку картинку та виявляти найдрібніші пухлини.

За словами директора з регіональної політики ДТЕК Тетяни Оверіної, вартість подарованої УЗД-системи коштує майже мільйон гривень.

Вінницький обласний онкодиспансер отримав у подарунок мобільний УЗД-апарат

"Для компанії соціальне партнерство з регіонами, де працюють наші підприємства – це більше ніж відповідальність. Для нас – це люди. Саме для них ми прагнемо поступово покращувати умови життя. Адже сталий розвиток регіону залежить від ефективної співпраці влади та бізнесу у напрямку реалізації соціально важливих проектів. Сьогодні кожний мешканець регіону отримав можливість на своєчасну та якісну діагностику. І це найголовніше. Це не перший та не останній проект ДТЕК, який спрямований на збереження здоров`я людей", – зазначила Тетяна Оверіна.



Переглядів: 4468
Поширень: 0