Прокуратурою Вінницької області до міського суду направлено обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України відносно головного державного інспектора відділу управління Держпраці у Вінницькій області.

Під час слідства встановлено, що державний службовець вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 6 тис гривень за виключення частини виявлених ним порушень з припису щодо проведення перевірки вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на одному із товариств із обмеженою відповідальністю.

Крім того, у ході досудового розслідування, підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням застави, яку він сплатив.Також його відсторонено від займаної посади.

Процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у даному кримінальному провадженні здійснювалось прокуратурою Вінницької області.

Довідково: Санкція ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 2028
Поширень: 0