У 2017 році в закладах культури міста активно проходили капітальні ремонтні роботи, в тому числі з метою енергоефективності. За цей час зроблено капітальний ремонт приміщень бібліотек-філій №1 та №14. Також відремонтовано покрівлі кінотеатру «Родина», дитячої музичної школи №2, глядацької зали кінотеатру «Родина». Розпочато капітальний ремонт приміщення бібліотеки-філії №13. Про це йшлось під час чергового засідання виконкому міської ради.

На даний час у місті діють 29 закладів культури і мистецтва. З них - 17 бібліотек-філій Центральної бівбліотечної системи, 5 шкіл естетичного виховання, 2 клубних заклади, МКП «Кінотеатр «Родина», літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського, Академічний міський камерний хор «Вінниця», Центр концертних та фестивальних програм, Центр історії Вінниці.

«Культурологічними послугами упродовж року скористалися: понад 650 тисяч глядачів загальноміських мистецьких, інтерактивно-розважальних проектів та заходів; 53,4 тисячі користувачів бібліотек та 28,9 тисячі Інтернет-користувачів сайтів і блогів ЦБС. Також – 13,7 тисяч кіноглядачів, 16,7 тисяч відвідувачів літературно-меморіального музею М.М.Коцюбинського. Понад 2,6 тисяч учасників любительських об’єднань, клубів за інтересами та творчих колективів, 4,1 тисяч учнів мистецьких шкіл», – каже директор департаменту культури Максим Філанчук.

У Вінниці започатковано нові просвітницькі та мистецькі проекти, зокрема, фестивалі «Великоднє диво», «VinBookFest», «Дні Японії у Вінниці», Міжнародну виставку дитячих малюнків «Мій край – мій дім», живописний пленер «Кращий художник», І-й Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI».

Також Максим Філанчук розповів, що за звітний період департаментом культури та підпорядкованими закладами організовано 2,2 тисячі культурно-масових заходів. На базі бібліотек-філій ЦБС продовжують роботу понад 50 клубів та гуртків за інтересами, проводиться активна робота щодо участі у грантових проектах різних рівнів. «Впроваджено ряд заходів, спрямованих на модернізацію позашкільної мистецької освіти, популяризацію сучасних напрямків мистецтва шляхом відкриття нових відділів, відділень, груп, зокрема: класів скульптури, естрадного танцю, валторни, синтезатора тощо. У міському Палаці мистецтв вперше реалізовано власні проекти: «Танцювальна мозаїка», прем‘єра опери «Ісус Христос – суперзірка», концертний марафон, який занесено до Книги рекордів України у категорії «Масові заходи»», – зазначив Максим Філанчук.

Комунальним закладом «Центр концертних та фестивальних програм» започатковано власні творчі проекти: фестиваль національних меншин «В нас різні мови і обряди та все ж єдина ми сім`я!!», фестиваль смаколиків «FooDFest», літературно-мистецький проект «Читай Місто» та проекти для людей поважного віку «Вечори відпочинку для пенсіонерів» та поетичний марафон «Говорить Райдуга». Центр історії Вінниці здійснив активну роботу із формування фондів музею. Серед іншого – оцифровано понад 1000 фотографій з історії міста Вінниці, які ввійдуть до аудіовізуального фонду. Проведено 39 культурно-просвітницьких заходів.

Призерами та дипломантами фестивалів і конкурсів різних рівнів стали 1220 учнів мистецьких навчальних та вихованців клубних закладів. Творчі колективи та окремі виконавці шкіл естетичного виховання, клубних закладів взяли участь у міжнародних та всеукраїнських фестивалях – конкурсах у містах: Дніпро, Київ, Кропивницький, Львів, Полтава, Хмельницький та країнах: Болгарії, Польщі, Франції та Туреччині.

Упродовж цього року за кошти міського бюджету проведено ряд заходів з покращення матеріально-технічної бази закладів галузі. Проведено капітальні ремонти приміщень бібліотек-філій №1 та №14. Відремонтовано покрівлі кінотеатру «Родина» (з утепленням горища та обробкою вогнезахисною рідиною його дерев’яних елементів), дитячої музичної школи №2 (із заміною плаского даху на шатровий), спортивної зали з утепленням та приміщень спортивної та танцювальної зал із ремонтом системи теплопостачання та підлоги міського Палацу мистецтв, глядацької зали кінотеатру «Родина». Розпочато капітальний ремонт приміщення бібліотеки-філії №13 Вінницької ЦБС.

В цьому році зроблено капремонт бібліотек №1 та 14, відремонтовано покрівлі у музичній школі №2 та кінотеатрі «РОДИНА»

На завершальній стадії знаходиться виготовлення проектно-кошторисної документації на виконання реставраційних робіт та реконструкцію тематичної експозиції літературно-меморіальної садиби-музею М. М. Коцюбинського. За кошти міського бюджету придбано нові меблі та видання книг для поповнення бібліотечних фондів ЦБС, музичні інструменти і обладнання для шкіл естетичного виховання, оргтехніку та генератор для центру концертних та фестивальних програм.

«Дякую працівникам закладів культури за ті чудово проведені заходи, які відбувались у нашому місті. Вони дають можливість виховувати патріотизм у нашого підростаючого покоління, а мешканці Вінниці стають ще більше любити місто, у якому живуть. А у гостей Вінниці, які відвідують такі заходи, як Дні Європи, залишаються приємні враження від нашого міста», – каже секретар міської ради Павло Яблонський.



Переглядів: 2260
Поширень: 0