Сьогодні перший заступник голови ОДА Андрій Гижко разом з керівниками профільних департаментів та служб облдержадміністрації і ПАТ Вінницяобленерго провів зустріч із представниками китайської корпорації CNET, які мають намір інвестувати кошти в реалізацію в регіоні проектів з будівництва сонячних електростанцій.

Проектний менеджер корпорації CNET Вейн Чан та директор департаменту з нових проектів ТОВ «Енерджі Консалтинг» Терче Мітья окреслили наміри китайської сторони: вивчення інвестиційного клімату Вінницької області, моніторинг земельних ділянок для будівництва сонячних електростанцій та умови створення спільного підприємства для реалізації проекту.

Китайська корпорація має намір інвестувати кошти в будівництво сонячних електростанцій на Вінниччині

В рамках зустрічі, члени китайської делегації переглянули відеоролик про інвестиційну привабливість Вінниччини. Андрій Гижко повідомив, що в області працюють інвестори із 115 країн світу. Найактивніше інвестують: Польща, Румунія, Франція, Іспанія. Усі компанії мають гарантії від держави щодо захищеності своїх інвестицій.

«За останні 5 років ми активізували такий напрямок, як альтернативна енергетика, на рівні держави прийнято закон про «зелену енергетику», який гарантує до 2030 року закупівлю державою усієї альтернативної енергії, яка вироблятиметься в Україні за спеціальною високою ціною,щоб стимулювати виробіток «зеленої енергії». Наразі в регіоні протягом п’яти років з’явилась 21 гідроелектростанція, більше 20 сонячних електростанцій різної потужності. Всього виробляється альтернативної енергії 113 МГватт, тобто в масштабах України. кожен 4-й кіловат електроенергії виробляється на Вінниччині. Влада підтримує і супроводжує цей напрямок, тож ми дуже зацікавлені у співпраці з китайськими інвесторами».

Китайська корпорація має намір інвестувати кошти в будівництво сонячних електростанцій на Вінниччині

Перший заступник голови ОДА висловив зацікавленість не лише у будівництві сонячних електростанцій в регіоні, але й у вивченні можливості створення виробництва сонячних батарей на території Вінницької області.

Китайська корпорація має намір інвестувати кошти в будівництво сонячних електростанцій на Вінниччині

Далі сторони обговорили ключові напрями можливого українсько-китайського співробітництва в електроенергетичному комплексі.



Переглядів: 2870
Поширень: 0