Учасники зібрання обговорили питання, які згодом будуть виноситись на розгляд виконавчого комітету. Вони стосувались порядку оформлення права користування земельними ділянками та можливостей спрощення самої процедури; порядку викупу земельних ділянок, який визначений статтею 128 Земельного кодексу України та порядку роботи комісії з розгляду питань, пов\'язаних з погодженням документації з землеустрою. Підприємці не лише ознайомились із проектами рішень, а й внесли свої правки та доповнення до них.

З другого квітня планується запровадити спрощений алгоритм дозвільних процедур, які стосуються оформлення права користування земельними ділянками. Рада підприємців підтримала дії влади, які дозволять не лише зекономити час, а й кошти - проекти землеустрою розробляє державна проектна організація, яка має дещо нижчі розцінки. Якщо ж людина не бажає замовляти проект саме у державній структурі, вона може написати заяву про відмову і самостійно зайнятись цим питанням.

Друге питання, яке виносилось на обговорення Ради підприємців при міському голові, стосувалось порядку викупу земельних ділянок, який визначений статтею 128 Земельного Кодексу України. Активний діалог між членами Ради і владою відбувся по питанню продажу земельних ділянок у розстрочку. Спочатку мова йшла про те, щоб дозволити підприємцям виплачувати кошти протягом п\'яти років за умови першого внеску у розмірі 30%. Міський голова Володимир Гройсман зауважив, що потрібно знайти варіант, який би задовольняв інтереси і міста, і підприємців. Після конструктивного обговорення було прийнято спільне рішення внести зміни до порядку викупу земельних ділянок і надати розстрочку по виплаті коштів на три роки. Умови передбачені наступні: 50% першого внеску від загальної вартості ділянки; земля купується для проведення виробничої діяльності з залученням не менше ста працівників, які отримуватимуть середню зарплату не меншу середньої зарплати по місту.

І останнє питання, яке обговорили підприємці, - порядок роботи комісії з розгляду питань, пов\'язаних з погодженням документації із землеустрою. Підприємці підтримали запропонований проект без будь-яких змін.

Окрім основних питань представники Ради підприємців при міському голові зініціювали проведення ще одного засідання, але вже за участю працівників контролюючих органів. Такі зустрічі передбачені Меморандумом про співпрацю раз на квартал. Міський голова підтримав пропозицію і доручив організувати засідання у найближчий час. «Я хотів би, щоб ви активніше збирали інформацію про проблемні питання у підприємців, - звернувся міський голова до присутніх. - Я готовий проводити зустрічі по їх вирішенню і запрошувати на них представників контролюючих органів».


Переглядів: 2730
Поширень: 0