20 листопада розпочався робочий візит офіційної делегації Вінницької області до Китайської Народної Республіки у складі керівників провідних підприємств Вінницької області на чолі з директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації Володимиром Мережко.

Метою візиту є участь у IX ярмарку зарубіжних інвестицій, встановлення нових бізнес-контактів з китайськими партнерами, перейняття кращого досвіду у сфері залучення інвестицій, розвитку малого та середнього бізнесу, створення сприятливого бізнес-клімату, виходу вітчизняної продукції на нові ринки та залучення іноземного капіталу.

Під час зустрічі в Українському домі в Китаї відбулась офіційна зустріч делегації з радником-посланником Посольства України в КНР, головою торгово-економічної місії Віктором Танасійчуком, а також представниками Українського дому в Пекіні.

Український дім - це платформа розвитку торговельно-економічної, науково-технічної, культурно-гуманітарної та інформаційної співпраці України та Китаю. Український дім створено за сприяння Посольства України в КНР та спонсорської підтримки китайської телекомунікаційної корпорації Xinwei Telecom Enterprise Group.

Під час зустрічі сторони обговорили стан українсько – китайського співробітництва, ризики та переваги ведення бізнесу у Китаї,а також шляхи виходу українського бізнесу на ринки КНР. У свою чергу, Володимир Мережко ознайомив представників Посольства з соціально-економічною ситуацією у Вінницькій області та розповів про найуспішніші інвестиційні проекти області. Як результат, були досягнуті домовленості залучати підприємства Вінниччини до участі у виставках, ярмарках та інших заходах, які будуть проходити в Китаї, а також надавати консультації з питань ведення бізнесу в та просування української продукції на ринки КНР з метою підвищення експортного потенціалу наших підприємств. Під час зустрічі також було обговорено питання відновлення співпраці Вінницької області та провінції Аньхой та домовлено про підписання Меморандуму про співпрацю між ГО «Вінницький бізнес клуб» та українським домом в Китаї 22 листопада 2017 року. Крім того, було заплановано офіційний візит китайських ЗМІ до Вінницької області.

В рамках перебування в Китаї делегація відвідала Пекінський м’ясокомбінат, де зустрілись з заступником директора по виробництву Лі Вен Ксянгом та ознайомилась з роботою підприємства. Підприємство забезпечує м'ясною продукцією 40% жителів Пекіну, а це 8 млн.осіб. Підприємство налічує 2000 працівників та складається з забійного, обвалочного та ковбасного цехів. 6 000 голів свиней забивається за одну зміну, обвалюється 30 тонн м’яса і виробляється 100 тонн ковбасних виробів за добу. Підприємство пропонує 70 одиниць найменувань продукції.

Слід зазначити, що китайська компанія зацікавилась можливістю співпраці з українськими компаніями, зокрема імпортом сировини та реалізацією спільних проектів в даній галузі виробництва.

В рамках візиту делегація планує взяти участь у IX ярмарці зарубіжних інвестицій COIFair, та українсько-китайському економічному форумі, що відбудуться 21-22 листопада.



Переглядів: 986
Поширень: 0