Благодійна організація фонд громади «Подільська громада» розпочали збір коштів на встановлення пам’ятного меморіалу Героям Небесної Сотні. На черговій сесії Вінницької міської ради, яка відбулася 24 листопада, депутат міськради Володимир Малінін закликав колег і вінничан активно долучитися до цієї ініціативи.

Встановити у Вінниці бронзовий 5,5-метровий пам’ятник усім загиблим українським патріотам під час Революції Гідності на Майдані Небесної Сотні - таке рішення ухвалили депутати на черговій сесії міської ради, минулого місяця.

Скульптурна композиція, яка має назву «Дерево Свободи», буде у вигляді вишні, з якої опадає цвіт. 107 падаючих квіток символізуватимуть Героїв, загиблих під час кривавих розстрілів на Майдані зимою 2014-го. Підніжжя вишні буде оформлено як карта України.

«Я хотів би нагадати, що на попередній сесії ми з вами прийняли дуже важливе рішення. Депутати віддали свої голоси «за», щоб у Вінниці було встановлено пам’ятник Героям Небесної Сотні. Хочу повідомити про те, що Благодійний фонд «Подільська громада», який заслужив авторитет серед мешканців міста, фонд, який знають і поважають - розпочав збір коштів на благодійний рахунок для встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні. Я закликаю всіх нас активно долучитися до цього процесу, показати приклад, і внести свій внесок у побудову даного меморіалу. Це те мале, що ми можемо віддати, як шану тим людям, які загинули за Незалежність нашої країни, за її Свободу. Закликаю всіх громадян міста Вінниці бути активними в цьому процесі», - сказав депутат міської ради Володимир Малінін, звертаючись до колег у сесійній залі.

У Вінниці оголосили про збір коштів на встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні 

«Думаю, що депутати долучаться до цієї ініціативи. Тим більше, що у нас вже є приклад, коли у 2014 році ми встановлювали пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку на площі Шевченка, то тоді депутати минулого скликання досить активно взяли участь щодо збору коштів, і в тому числі тодішній міський голова Володимир Гройсман. Думаю, що в цьому випадку буде також достатньо активна позиція всіх депутатів без винятку в реалізації цього проекту», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці оголосили про збір коштів на встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні

Бажаючі перерахувати кошти на створення пам’ятного меморіалу, можуть це зробити за реквізитами: Благодійна організація «Благодійний фонд «Подільська громада»,р/р 26002188653 в АБ «Укргазбанк», МФО 320478, ЄДРПОУ 35904183, (з міткою: «Безповоротна фінансова допомога на благодійну програму «Вшанування пам’яті героїв Небесної сотні»)



Переглядів: 3285
Поширень: 0