24 листопада під час чергової сесії міської ради депутати затвердили Меморандум по спільне використання аеродрому «Вінниця». У перспективних планах – реконструкція й злітної смуги аеродрому «Вінниця», що дозволить інтенсивніше розвивати різні напрямки авіасполучень. Це стане можливим завдяки оформленню права державної власності на земельну ділянку під злітною смугою аеропорту. 

Одним із знакових питань, яке розглянув депутатський корпус, – стало затвердження Меморандуму про основні засади спільного використання аеродрому «Вінниця» та надання згоди Міністерства оборони України на оформлення права державної власності на земельну ділянку, розташовану на території Гавришівської сільської ради Вінницького району Вінницької області за межами населеного пункту. «Протягом року ми вели переговори з Міністерством оборони по цьому питанню. Суть в тому, що злітна смуга є власністю територіальної громади міста Вінниці, а земельна ділянка належить Міністерству оборони. Тому необхідно було визначити юридичні аспекти, які прописані в цьому Меморандумі, щодо важливості отримання земельної ділянки на умовах суперфіцію. Це дає нам можливість провести державну експертизу щодо проектно-кошторисної документації по реконструкції самого аеродрому, а саме, злітної смуги і дозволить інтенсивніше розвивати різні напрямки авіасполучень, як за межами України, так і внутрішніх рейсів», – прокоментував важливість цього питання міський голова Сергій Моргунов.

Міська рада схвалила Меморандум по спільне використання аеродрому «Вінниця»

Крім того, на сесії було ухвалено рішення по поповнення статутного капіталу КП «Аеропорт Вінниця» щоб покращити матеріально-технічну базу підприємства. А саме, придбати аеродромні машини і систему обслуговування повітряних суден.



Переглядів: 4427
Поширень: 0