Вже 50 тисяч вінничан – 13% від населення – створили власний електронний кабінет у системі «Персональний кабінет пацієнта». Про це  30 листопада під час засідання виконкому ВМР повідомив директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

У «Персональному кабінеті пацієнта» також можна записатися на прийом до лікаря. До 2020 року база даних про стан здоров’я мешканців міста охопить всі медичні заклади Вінниці первинного рівня.

«В цьому році завдяки Інтернет-ресурсу «Персональний кабінет пацієнта» вінничани отримали можливість переглядати дані своєї медичної картки, результати аналізів, висновки лікарів, а також знайомитися із призначеним лікуванням тощо не виходячи з дому. А також – без телефонного дзвінка чи відвідування Центру первинної медико-санітарної допомоги записатись на прийом до лікаря», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Як зареєструвати «Персональний кабінет пацієнта»

Для реєстрації у цій системі потрібно звернутись з паспортом у Центр первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання для того, щоб отримати логін та пароль у сімейного лікаря. Зайти до «Персонального кабінету пацієнта» можна і з офіційного сайту міської ради. Для цього потрібно увійти в розділ «Галузі міста» та перейти до підрозділу «Охорона здоров’я».

Онлайн-запис на прийом до лікаря здійснюється натисканням кнопок «Запис до лікуючого лікаря» (лікаря загальної практики сімейної медицини) та «Запис до вузького спеціаліста» (невропатолога, гастроентеролога, офтальмолога, кардіолога, отоларинголога та інш.). Якщо на теперішній час дільничний лікар пацієнта буде відсутній, йому буде надана можливість вибрати лікаря з переліку всіх лікарів Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Додамо, що на 1 липня 2016 року у цій системі було зареєстровано 1660 кабінетів, станом на 1 листопада 2016 – 7472.



Переглядів: 3894
Поширень: 0