Сьогодні, 7 грудня, відбулись урочистості з нагоди святкування 70-ї річниці від дня утворення Вінницького обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію.

У вітальному слові заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зазначив: «Сьогодні - надзвичайна дата, яка дає нам змогу не тільки оцінити досягнення, але й подякувати тим, хто постійно опікується проблемами самого найдорожчого у нашому житті –наших дітей, тих, хто забезпечує їх потреби, чия праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла. На жаль, кількість дітей, які страждають серцево-судинною та ендокринною патологією, зростає з кожним роком. А серцево-судинні хвороби займають перші місця в структурі захворюваності наших дітей. За сім десятиліть своєї роботи Вінницький обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій став унікальним закладом оздоровлення для тисяч дітей з серцево-судинними порушеннями, 70 працівників санаторію лікують і оздоровлюють дітей із непростими патологіями такими, як хвороби серця та цукровий діабет. Щорічно санаторій приймає на лікування близько 900 дітей віком від 6 до 18 років. А віднедавна він є першим в області та єдиним в Україні закладом, який допомагає дітям боротися із зайвою вагою. На покращення матеріально-технічного оснащення закладу у 2017 році із обласного бюджету було виділено 348,5 тис. грн.»

Віницький обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій відсвяткував 70-річний ювілей

Ігор Івасюк подякував колективу санаторію за високий професіоналізм, працьовитість та відданість справі та побажав радості від роботи, мирного неба, матеріального благополуччя та вдячних пацієнтів.

Під час урочистостей кращих працівників закладу нагородили Почесними грамотами та подарунками . Для гостей урочистого заходу юні вінничани підготували концертні номери.

Віницький обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій відсвяткував 70-річний ювілей

Довідково:

Вінницький дитячий кардіоревматологічний санаторій являється спеціалізованим лікувально - профілактичним закладом.

Лікувально – діагностична база санаторію представлена лабораторією та кабінетом функціональної діагностики.

Віницький обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій відсвяткував 70-річний ювілей

Лікувальна база включає:

  • два кабінети фізіотерапії із використанням наступних методик: Діодинамо і СМТ – форезу, електросон, магнітотерапія, магнітолазеротерапія, ультрозвукотерапія, УВЧ – терапія і дарсонвалізація, УФО – терапія, Аерозоль і електроаерозоль терапія, оксігенотерапія, віброакустотерапія.
  • кабінети водолікування, грязелікування, парафіно – озокеритного лікування,
  • ЛФК, масаж, інгаляторій,
  • перлинні ванни із додаванням морської солі, шавлії, лаванди, ялівцю, хвої, йодо – брому, бішофіту Полтавського, перлинно – озонові ванни.



Переглядів: 4632
Поширень: 0